Bart Swings gaat in dernycriterium Antwerpen voor eerst koersen: "Misschien wel vaker doen"

DNR
Op 8 augustus zal er in het dernycriterium van Antwerpen een opvallende naam aan de start verschijnen: Bart Swings. "Ik heb altijd al eens willen koersen", luidt het bij de zilveren medaillewinnaar van de Winterspelen.

"Er zijn veel schaatsers die aan wielerwedstrijden deelnemen. En nu ik de kans kreeg, heb ik die met beide handen gegrepen", aldus Bart Swings. "Op skeelers heb ik al getraind achter een brommer, dus ik weet wel wat het gevoel is om uit het zog te zitten. Maar op de fiets zal het toch anders zijn. Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik heb wat gezonde stress."

“Of ik een rol van betekenis wil spelen? Daar ben ik niet mee bezig. Ik hoop dat ik gewoon kan volgen én genieten. Het zal uniek zijn om tegen zo’n jongens te koersen. Meestal zijn de sterke renners uit de Ronde van Frankrijk van de partij in zo’n na-Tourcriterium. Leuk”

DNR

Begin juli wordt het WK skeeleren gereden. Een doel van Swings. Gaat zijn voorbereiding op het dernycriterium de trainingen voor dat WK beïnvloeden? “Neen, mijn trainer gaat daar niet veel rekening mee houden. Ik ben het ook wel gewoon om veel op de fiets te zitten. Na het WK skeeleren heb ik nog een maand om mij voor te bereiden op de koers. Dat komt zelfs ideaal uit voor mijn schema richting de winter.”

“Daarnaast heb ik grote wielerrondes altijd gevolgd. Naar de koers kijken is meestal mijn rustperiode na training", lacht Swings. "Wat als mijn debuut geweldig meevalt? Dan ga ik dat vaker doen. Ook als ik mij gewoon amuseer, ga ik misschien wel meermaals aan koersen deelnemen.”
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pedro Gonzalez

  Wel heren Dirk en Dirk. Jullie idool probeert in alle disciplines van het langebaanschaatsen een podium te halen. Dat lukt hem niet om de reden die ik al aangehaald heb. Behalve in de massastart, dat misbaksel, dat lijkt op het skeeleren, dat de ISU in het leven geroepen heeft om meelopers een kans op een beker of een medaille te geven, en waaraan geen toppers deelnemen.

 • Pedro Gonzalez

  Neenee Dirk en Dirk, jullie volgen al zeven jaar het langebaanschaatsen hoop ik toch? En wie er al die tijd, vakkundig, gelijk heeft gekregen kennen jullie ook. Heeft geen basissnelheid, onvoldoende voor korte afstanden, en als hij die wil compenseren op langere afstanden dan komt hij tekort tegen de toppers. Dus skeeleren moet hij doen daar speelt verzuring een veel beperktere rol.

 • Dirk Van Den Bossche

  Arme Pedro gaat nog eens Belgenkritiek spuien.

 • Dirk Verstraete

  We zullen zien. Als er nu iemand lichaamscoordinatie en gevoel heeft dan is het Bart wel. Voetbalt zelfs op zijn skeelers als training. Hij zal zijn fiets wel beheersen. En idd die wedstrijd is op de openbare weg en niet op de piste. De trainingen en dus fotomoment zijn op de wielerpiste van Wilrijk.

 • dretie munkies

  Schoenmaker blijf bij je leest !