Bakelants deze namiddag overgebracht naar UZ Gasthuisberg in Leuven, waar dringende operatie wacht

photo_news

Na zijn zware val in de Ronde van Lombardije afgelopen zaterdag, werd Jan Bakelants meteen overgebracht naar het St. Anna ziekenhuis in Como (Italië) voor onderzoek. Daar werd vastgesteld dat de 31-jarige renner maar liefst zeven ribben, twee ruggenwervels én twee lendenwervels gebroken heeft.

Bakelants zal een dringende operatie moeten ondergaan in België. Door onder andere een hemothorax was het de afgelopen dagen echter niet mogelijk om de AG2R-renner over te brengen naar ons land. Nu zijn toestand is gestabiliseerd, zal hij vanmiddag gerepatrieerd worden naar het UZ Gasthuisberg in Leuven. Gisteren is reeds een medisch team gearriveerd dat hem tijdens deze repatriëring zal bijstaan. Indien alles goed verloopt, zal hij dan morgen Leuven geopereerd worden door een gespecialiseerde arts. Nadien wacht Bakelants uiteraard nog een lange revalidatie.

"Gezien de omstandigheden, is het moeilijk voor Jan om te reageren op de vele berichten van steun, die hij enorm apprecieert. Jan en zijn familie danken iedereen om hen in deze moeilijke periode de nodige rust te gunnen, waarin zijn verder herstel prioritair is. Eenmaal de repatriëring en de operatie achter de rug zijn, kan er een verdere update gegeven worden", klinkt het in de mededeling.

photo_news8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • stefaan dennekin

  veel sterkte.

 • philomena vanderweyen

  Komaan Jan je kan deze zware rit waar je vandaag aan begint met succes winnen,duim voor je en hoop dat je volgend seizoen opnieuw op de fiets mag stappen,neem je tijd man.Wens je het allerbeste toe en heel veel sterkte voor jou en je familie.

 • marino vandevijvere

  Jan,deze Klassieker moet ge winnen.Alles goede en een vlot herstel.Veel sterkte aan U en Uw familie.

 • Odette Debeuf

  Veel sterkte Jan. Wij duimen voor jou.

 • Roger Deprez

  Jan ik heb altijd je wilskracht bewonderd en nu zal je die weer moeten aanspreken en het zal zonder twijfel de zwaarste rit worden, ik hoop dat het goed komt.