Aru spreekt klare taal: "Nibali en ik zijn helemaal geen rivalen"

EPA
Met twee kopmannen in één team, het is niet altijd makkelijk werken. Bij Astana zitten bijvoorbeeld met de kemphanen Vincenzo Nibali en Fabio Aru. Die laatste ontkent in het Italiaanse La Gazzetta dello Sport echter dat hij met de 'Haai van Messina' niet door één deur kan. De kleine Sardijn heeft het ook nog over zijn ambities voor de komende Vuelta.

"Er is helemaal geen sprake van rivaliteit tussen ons", ontkracht de 25-jarige Italiaan de geruchten. "Het is beter om Vincenzo als ploegmaat te hebben dan als opponent. Het zijn net de anderen die problemen zullen ondervinden. Ik heb Vincenzo donderdag nog gesproken aan de telefoon. Hij is prima uit de Tour gekomen, zijn ritzege op La Toussuire heeft hem veel vertrouwen geschonken. Wees maar zeker dat hij in de Vuelta sterk voor de dag zal komen. Wij zijn trouwens profs, we kennen de regels en afspraken binnen het team en weten hoe we samen moeten koersen. Onze relatie is uitstekend, ook al is het al een tijd geleden dat we nog samen een koers afwerkten."

Vuelta met beperkte voorbereiding
Van de Giro 2013 om precies te zijn, al kwamen ze elkaar wel nog tegen in de Italiaanse selectie voor het WK. De Sardijn Aru blikt overigens al vooruit naar zijn volgende grote doel, de Vuelta. "Enkel Contador zal er daar niet bij zijn, voor de rest wordt het een grote clash. Ik hou van die directe confrontaties." De nummer twee van de voorbije Giro zal wel weinig koersdagen in de benen hebben. Dit seizoen zit hij nog maar aan 36. De Ronde van Polen is zijn volgende opdracht. "Ik ga niet voor een klassement, ritme opdoen, is de boodschap. Goed presteren zou mooi zijn, maar wordt moeilijk."

AP
EPA
AP
TDW