Armstrong en Simeoni leggen jarenlange vete bij, Hamilton blijft met twijfels ondanks docu: “Veel halve waarheden”

Simeoni en Armstrong tijdens de Tour van 2004.
AFP Simeoni en Armstrong tijdens de Tour van 2004.
Lance Armstrong en Filippo Simeoni hebben hun jarenlange vete bijgelegd. Dat vertelde de Italiaan in ‘Il Giornale’. Ex-ploegmaat Tyler Hamilton heeft dan weer nog altijd twijfels bij de bekentenissen die Armstrong maakt in de nieuwe docuserie rond de Amerikaan.

In de 18de etappe van de Tour 2004 kwam Armstrong Simeoni hoogstpersoonlijk uit de vlucht van de dag halen, omdat die bekend had klant te zijn geweest van de omstreden arts Michele Ferrari (in die tijd ook de persoonlijke coach van Armstrong) en zijn landgenoot ervan beschuldigde doping aan te leveren. Het kwam zelfs tot een proces tussen beide renners. Zestien jaar later kwam het tot een verzoening, zo vertelt Armstrong in de docu ‘Lance’. 

Simeoni: “Het klopt dat Lance in 2013 vanuit Texas naar Italië vloog om zich te excuseren. Zijn excuses waren oprecht. Ik liet hem weten dat ik jarenlang met nare gevoelens rondliep. Pijn, verdriet, woede. Maar ik koester geen wrok. Hij heeft geleerd uit zijn fouten en geboet voor zijn daden. Iedereen verdient een tweede kans.” 

Hamilton: “Ik hoor veel halve waarheden

Voormalig ploegmaat Tyler Hamilton is ook een aandachtige kijker van ‘Lance’. De intussen 48-jarige ex-winnaar van Luik-Bastenaken-Luik zou graag nog meer te horen krijgen van Armstrong. Hamilton zelf deed zijn hele verhaal uit de doeken in een boek. Dat zou hij bij Armstrong ook graag zien gebeuren. “Wat is er allemaal precies gebeurd? Waarom is het zo gelopen? En hoe is het precies gegaan? Ik heb niks tegen Lance Armstrong als persoon, maar het is wel belangrijk voor de toekomst van de sport en de jongere generaties.” 

“Ik hoor veel halve waarheden. We hebben meer details nodig. Niet enkel van Lance, maar ook van andere betrokkenen. Ik weet niet wat er in de toekomst allemaal zal gebeuren, maar als we niet achterhalen wat er in het verleden gebeurd is en hoe dat is kunnen gebeuren, dan zal het opnieuw gebeuren.”

Lees ook:

Lance Armstrong dankt naam én karakter aan gemene stiefvader: “Hij sloeg me helemaal in elkaar met een plank”

Je kan bewondering hebben voor het atletische vermogen van oplichter Armstrong, maar voor de klootzak Lance is elke vorm van adoratie verwerpelijk” (+)

Lance Armstrong
Youtube @ESPNMarketing Lance Armstrong4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eric maier

  Armstrong zal nooit de hele waarheid vertellen over zijn gebruik. Hij zal altijd in een soort ontkenning blijven. Bv wanneer hij ermee begon. Dat was voor het wielrennen al het geval, in zijn triatlon tijd. Toen hij prof werd, stond daar zo'n soort hulk met een koersfiets. Bij zijn operatie, bleek wat hij allemaal nam, en nadien opnieuw vervolgde samen met epo. Puur fysiek gezien had hij een voorsprong op de rest, maar hij besloot met gelijke wapens te strijden toen epo een ander niveau bereikte

 • Steven Putman

  Blijft een hele grote mijnheer, zeven maal de ronde in een periode dat iedereen het deed straf heel straf. Want van een ezel met doping maak je nog geen koerspaard!!!

 • rudy de clerck

  King Lance een echte kampioen

 • François Rediger

  Het is en blijft voor eeuwig een groot atleet. Als mens heeft hij keuzes gemaakt, waar men als toeschouwer best geen commentaar aan besteed. Dat is het domein van rechtspraak door bevoegde instanties. Godzijdank is dit niet onze taak, en blijf ik nog nagenieten van de mooie spectaculaire momenten. Van de resterende meningen, zal mij een worst wezen.