Argentinië boven in San Juan: Tivani klopt twee landgenoten in spurt, Evenepoel behoudt jongerentrui

Remco Evenepoel behoudt zijn groene jongerentrui.
Photo News Remco Evenepoel behoudt zijn groene jongerentrui.

Argentinië boven in de zesde etappe van de Ronde van San Juan. Nicolas German Tivani klopte op de brede boulevard van de Autodromo El Villicum twee landgenoten in de spurt. Daniel Diaz werd tweede, Daniel Zamora derde. Het was de eerste Argentijnse ritzege in deze Ronde van San Juan. Stan Dewulf eindigde als eerste Belg op de achtste plaats. De Colombiaan Winner Anacona blijft leider in het algemeen klassement.

Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick Step) finishte op 18" als 34ste in het eerste peloton en behield zijn groene jongerentrui. Hij is negende en eerste Belg in de stand op 1:36 van Anacona. De Ronde van San Juan eindigt zondag met een criterium van 141,3 kilometer, met start en aankomst in San Juan. 

Remco Evenepoel: “We reden constant 60 km/u”

Daags na de zware bergrit naar Alto Colorado overleefde Remco Evenepoel de finale van zesde etappe feilloos in de eerste groep achter de drie Argentijnen die op Autódromo El Villicum voor de zege spurtten. Achttien seconden kwam die tekort om de vluchters bij de lurven te vatten. “Onbegrijpelijk eigenlijk, dat ze standhielden”, aldus Evenepoel. “We reden écht wel superhard. In de laatste twintig kilometer flirtten we constant met de grens van zestig kilometer per uur. Maar chapeau, toch wel. Je moet het maar doen.”

Nu nog het traditionele slotcriterium, straks op de Circunvalaçion (ring) rond San Juan, overleven en de eerste toptienplaats in een rittenkoers bij de profs én de groene jongerentrui zijn een feit. “Hopelijk rijdt er snel een groepje weg en wordt het wat rustig”, lacht Evenepoel. “Want het is toch redelijk gevaarlijk koersen in dit peloton. Zaterdag nog, in de regen, kwamen er zich ook een paar lokale Zuid-Amerikaanse renners tussenwringen in de georganiseerde rijtjes van de andere teams. Iedereen hoopt nu dat het snel voorbij is.”
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Cyriel Van den Eede

  Is dat een manier om.een jonge renner te beschermen ? Hem in zijn eerste koers de kop doentrekken op.een col in een koers die weinig of geen belang heeft en waar zijn kopman hetzelf niet waar kan maken....

 • Gino Denil

  Argentinië boven. Is het niveau daar en op dit moment van het jaar wel een maatstaf om prestaties aan af te meten.

 • Bernd Vaes

  Die trui heeft hij. En dat hij moet leren wat een knechtenrol is, is zeer positief. Daardoor zal hij een betere kopman worden, zodra hij de leeftijd ertoe heeft.

 • Gaston FOUBERT

  Beste Erik, in het begin van het seizoen is het normaal dat je goede en slechte resultaten afwisselt. De manier waarop Alaphilippe de trui heeft genomen was andere koek.

 • Erik Neyt

  Remco is bijna zijn trui kwijt gespeeld,Lefevre heeft hem vele km,voor de laatste beklimming op kop doen rijden,om a la Philippe in een goede positie te loodsen.Het resultaat was dat A La Philippe bij de eerste stijle meters al moest lossen,en Remco zwaar heeft moeten knokken om zijn trui nog te redden,men moet er nu voor zorgen dat men Remco beschermt zodat hij zijn trui kan behouden,i.p.v. de voll. ploeg op te offeren aan iemand die door de mand is gevallen.