André Greipel sprint naar zege in eerste rit Baloise Belgium Tour en pakt leiderstrui

André Greipel met het zegegebaar in Buggenhout.
Photo News André Greipel met het zegegebaar in Buggenhout.
André Greipel heeft de eerste rit in de Baloise Belgium Tour gewonnen. De renner van Lotto Soudal was in Buggenhout de snelste na een massasprint. Met deze zege pakt hij meteen ook de eerste leiderstrui. Riccardo Minali eindigde als tweede. Tim Merlier mocht als derde mee op het podium. 

Een vroege vlucht van zes kleurde de eerste wedstrijduren. Onze landgenoten Dieter Bouvry, Aimé De Gendt en Kenny Molly kregen het gezelschap van de Italiaan Giovanni Carboni, de Ier Conor Dunne en de Tsjech Michael Boros. Op zes kilometer van de aankomst werd het kwintet opnieuw gegrepen en werd de aanloop naar de sprint ingezet. 

Wanty en Lotto menden voor respectievelijk Dupont en Greipel. Daan Soete (Pauwels Sauzen) waagde een late uitval, maar werd in de slotkilometer ook opnieuw ingerekend. Een zware val ontsierde de laatste honderden meters, maar dat hinderde Greipel niet. De Gorilla rukte zich los en ging zijn spurt al van ver aan. Hij hield op de streep nipt de Italiaan Minali (Astana) af. Tim Merlier (Veranda's Willems) werd knap derde.

Morgen wacht de renners in de Baloise Belgium Tour opnieuw een biljartvlakke etappe. Tussen startplaats Lochristi en de aankomst in Knokke-Heist moeten 162,1 kilometers afgehaspeld worden. 

De top tien van de eerste rit: 

Greipel: "Ik moest het gewoon afmaken" 

 "Ik was mijn mannen op zowat vier kilometer van de finish even kwijt. Maar lang duurde het niet of ons treintje denderde netjes verder. Ik moest niets meer doen dan het gewoon afmaken. Dit na een goede timing natuurlijk", lachte André Greipel na afloop.

"Eigenlijk hebben wij de hele rit onder controle gehouden. Jelle Wallays heeft zowat honderd kilometer op kop van het peloton gereden. In zijn eentje zorgde hij er zelfs voor dat de kloof met de zes leiders alsmaar kleiner werd. Ik kan dan maar enkel chapeau tegen zo iemand zeggen. Hij heeft dan ook een groot aandeel in mijn zege."

"Ik ben nu de leider in de Baloise Belgium Tour en wellicht is er morgen weer een kans op een massasprint. Die wil ik grijpen om mijn positie te verstevigen. Ik won in 2012 en 2013 al eens op De Wandelaar. Dus waarom ook niet in 2018?", besloot Greipel.

Greipel mocht juichen in Buggenhout
Photo News Greipel mocht juichen in Buggenhout
André Greipel op het podium met de leiderstrui.
BELGA André Greipel op het podium met de leiderstrui.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • guy raeymakers

    Nee gino een vierderangskoers.

  • Glenn Wouters

    Als dit toch een derde rangs koers is, waarom probeer je dan niet te volgen? Geen enkele koers mag je onderschatten. Het blijft een zware sport. Knap afgemaakt van Greipel. Jammer van de veke valpartijen.

  • Gino Laureyssen

    Derde rangs koers