Alexandre Geniez slaat dubbelslag in Ronde van de Ain

TDW
Alexandre Geniez (FDJ) heeft de derde etappe in de Ronde van de Ain (cat. 2.1.) gewonnen. De 27-jarige Fransman was na 144,2 km van Lagnieu naar Bellignat de snelste in een sprint met vier. Florian Vachon en Théo Vimpère kleurden de top-drie volledig Frans. Geniez is ook de nieuwe leider. Hij neemt de trui over van zijn landgenoot Nacer Bouhanni.

Van bij de start lag het tempo hoog en probeerden verschillende renners mee te gaan in een ontsnapping. Onder meer Mike Teunissen, winnaar van de proloog en tweede in de stand, ging zijn kans, maar het peloton liet niet begaan. Op de Col de Ballon ontstond een kopgroep van zo'n 20 renners, maar alles smolt weer samen. Daarna was het de beurt aan Jérôme Cousin, Frédéric Brun en Jean-Christophe Péraud. Finaal trok Péraud alleen op pad en op 15 km van de finish telde hij 25 seconden voorsprong op een uitgedund peloton. Aan de voet van de slotklim werd ook hij evenwel bijgehaald.

Pierre-Roger Latour, Théo Vimpère en Florian Vachon kozen wel het juiste moment. Op 5 km van de finish keerde Geniez nog terug. Ondanks nog enkele aanvalspogingen zou een sprint met vier beslissen over de zege. Daarin toonde Geniez zich de sterkste, goed voor zijn vierde profzege. Eerder dit jaar won hij de Tro-Bro Leon (1.1), maar zijn grootste succes is ritwinst in de Vuelta van 2013. Voorts won hij in 2011 een rit in de Ronde van Oostenrijk (2.BC).