Alexander Kristoff ook de beste in GP Kanton Aargau

TDW
Alexander Kristoff heeft in het Zwitserse Gippingen de 52ste editie van de GP Kanton Aargau (cat. BC) op zijn palmares gebracht. De 27-jarige Noor van Katusha bleef in de sprint de Zwitser Michael Albasini en de Italiaan Nicola Bonifazio voor. Thomas Sprengers was met een dertiende plaats beste Belg.

De wedstrijd over 15 lokale ronden van 12,1 km werd gekleurd door een vroege ontsnapping met zes renners: Miguel Angel Lopez, Martin Mortensen, Christophe Pfingsten, Tiziano Dall'Antonia en twee landgenoten, Preben Van Hecke en Frederik Backaert. Hun maximale voorsprong liep op tot 7'30". In het peloton was het BMC dat samen met Orica-GreenEdge en Katusha het meeste werk op zich nam.

Met nog 20 km voor de boeg werden de vluchters gegrepen. Een nieuwe groep met vier renners reed weg, maar die vlucht droeg niet ver. In de laatste ronden kwamen er nog enkele aanvalspogingen, onder meer met Greg Van Avermaet. Ook zijn BMC-ploegmaat Silvan Dillier waagde zijn kans, maar de Zwitser werd in het slot bijgehaald door een aanstormend peloton. Kristoff toonde zich de sterkste in de sprint en boekte daarmee al zijn zeventiende overwinning van dit seizoen. Op de erelijst volgt hij de Duitser Simon Geschke op.