Alexander Kristoff nu al in blakende vorm en hij wil meer, maar: "Ben niet de grote favoriet voor Omloop"

AFP
Alexander Kristoff heeft zijn tweede ritzege beet in de Ronde van Oman. "Ik had niet verwacht dat ik hier zou winnen", klonk het bij de sterke Noor van Katusha-Alpecin. "Op het laatste klimmetje moest ik de betere klimmers laten rijden, maar in tegenstelling tot vorig jaar raakte ik daarna in de afdaling en op het vlakke stuk dankzij mijn ploegmaten wel weer voorop en kon ik mijn sprint rijden en het afwerken voor de ploeg. Geweldig."

Kristoff genoot zichtbaar van de zege, zeker omdat hij er niet op had gerekend. "Rein Taaramäe, Marco Haller en Reto Hollenstein hebben ongelooflijk werk verricht na die klim om me terug te brengen. Ik moet toegeven: de omstandigheden waren ook in ons voordeel omdat er tegenwind stond op de slotklim en er geen grote verschillen werden opgetekend. Morgen wordt een zware etappe die ik gewoon moet overleven en in de slotrit krijg ik nog een kans en probeer ik het nog een keer."

"Nooit goed in Omloop"
Een tweede ritzege, op amper een week voor de Omloop, het maakt van hem een favoriet, al wil hij dat zelf niet zeggen. "Ik ben nooit goed in die openingsklassieker", klonk het opnieuw, "daar brengt deze ritzege geen verandering in. Ik ben niet sterker dan vorig jaar. Toen had ik dezelfde achterstand op de kopgroep op de klim, maar geen ploegmaten meer om me terug te brengen nu voren. Nu gebeurde dat wel. Dat is het verschil. Mijn conditie is dezelfde als vorig jaar. Ik ben niet de grote favoriet voor de Omloop. Er zijn andere renners in de ploeg wiens kaart we kunnen trekken. Dan denk ik aan Baptiste Planckaert en Tony Martin. Het gaat niet alleen om mij, we kunnen meerdere troeven uitspelen. Baptiste mag zeker zijn kans gaan en als het tot een sprint zou komen in de Omloop en ik ben er nog bij, dan kunnen we nog altijd mijn treintje op gang brengen."

AFP
AFP
TDWReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels