Alberto Contador wil stoppen in 2016

EPA
De Spanjaard Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) hangt zijn fiets normaal gezien eind 2016 aan de haak. Dat heeft hij vandaag laten optekenen in de Spaanse media. "Het is altijd al mijn droom geweest om mijn carrière op een hoogtepunt te beëndigen en te stoppen na het winnen van een grote ronde", aldus de 32-jarige Spanjaard.

"Zoals ik het nu zie, blijf ik nog twee jaar renner, maar er kan nog veel gebeuren. Stel je bijvoorbeeld maar eens voor dat ik in de Tour van 2016 ten val kom en de strijd moet staken. Op zo'n manier zou ik toch geen afscheid kunnen nemen", klinkt het bij Contador, die dit jaar zowel de Ronde van Italië als de Ronde van Frankrijk op zijn palmares wil schrijven.

Een week geleden had Oleg Tinkov, de eigenaar van Contadors team, nog laten optekenen dat 2015 mogelijk het laatste jaar uit de carrière van 'El Pistolero' zou worden. De verbintenis van de Spanjaard bij Tinkoff loopt eind 2015 af. "Ik neem rustig de tijd om alles te overwegen", zegt de ronderenner daarover. "Ik zal doen wat in sportief en persoonlijk opzicht het beste bij me past", aldus Contador, die woensdag in de Ruta del Sol start.

AFP