Alberto Contador: "Ik zie mij geen 3 jaar meer koersen"

Alberto Contador is duidelijk in zijn nopjes met de nieuwe outfit van Tinkoff-Saxo. Schittert 'El Pistolero' straks in Giro en Tour?
Twitter Alberto Contador Alberto Contador is duidelijk in zijn nopjes met de nieuwe outfit van Tinkoff-Saxo. Schittert 'El Pistolero' straks in Giro en Tour?
De Tour werd een nachtmerrie voor 'El Pistolero', maar in de Vuelta zette hij toch de puntjes op de i. Alberto Contador kende en bewogen jaar 2014, maar kijkt nu al reikhalzend uit naar het komende wielerseizoen. De 32-jarige springveer geeft tekst en uitleg aan 'Marca' en doet enkele opvallende uitspraken. "ik zie mezelf geen drie jaar meer in het wielerpeloton. Ik wil stoppen op een hoogtepunt, het liefst na een ultieme Tour-zege."

In 2015 mikt de tengere Madrileen op de dubbel Giro-Tour, een uitdaging om u tegen te zeggen. "Ik doe het meer voor de wielerfans, dan voor mezelf", zegt Contador daarover. "Veel mensen denken dat het onmogelijk is om de Giro en de Tour in één jaar te winnen. Maar hoe meer ze dat zeggen, hoe gemotiveerder ik ben. Nooit voelde ik me fysiek sterker dan het voorbije seizoen. Maar de jaren vliegen wel voorbij en ik zie mezelf geen drie jaar meer in het peloton. Ik wil stoppen op een hoogtepunt, het liefst na een ultieme Tour-zege."

Rekenen op Sagan
Om die prestaties te leveren, zal de Spanjaard natuurlijk ook de hulp van een sterk team nodig hebben. Een opvallende en ronkende aanwinst is alvast Peter Sagan. "Of de aanwezigheid van Sagan voor wrevel zal zorgen in de Tour? Dat denk ik niet. In de vlakke etappes rijden we al sowieso in de voorste gelederen van het peloton om valpartijen te vermijden. Dus Peter zal goed gepositioneerd beginnen aan de sprint. Hij is echter niet alleen een spurter. Ook bergop kan hij een eindje meegaan en hij zal een belangrijke pion zijn in de ploegentijdrit. Momenteel kan de sfeer binnen de ploeg niet beter zijn."