Alaphilippe verkende parcours Ronde van Vlaanderen: "Stak veel op en kreeg veel advies"

Jungels en Alaphilippe tijdens de verkenning.
Deceuninck - Quick-Step Jungels en Alaphilippe tijdens de verkenning.
Deceuninck-Quick Step verzamelde zijn troepen de voorbije dagen in een vakantiehuis in Kaster voor een eerste kleine teamstage in de Vlaamse Ardennen. Julian Alaphilippe kon zo de wegen van de Ronde van Vlaanderen verkennen, waar de Fransman normaal op 18 oktober debuteert. 

Alaphilippe deed onder meer ervaring op de Oude Kwaremont, Paterberg, Eikenberg en Koppenberg op. Met zijn ploegmaats verkende hij donderdag de laatste 150 kilometer van de Ronde.

De renners van Deceuninck - Quick-Step.
Deceuninck - Quick-Step De renners van Deceuninck - Quick-Step.

"De verkenning van de Ronde van Vlaanderen was opwindend", reageerde de Fransman. "Het was mijn eerste keer hier, maar ik stak veel op en kreeg veel advies. Bijvoorbeeld van Dries Devenyns, die niet ver van de Oude Kwaremont woont. Iedereen weet dat de Ronde een iconische koers is en ik vond het een uitdaging het parcours te verkennen. Mijn doel om hier aan de start te komen motiveert me enorm. Ik kijk er erg hard naar uit om binnen vier maanden naar hier te komen."

Het was de eerste bijeenkomst van de ploeg sinds de corona-uitbraak en de annulering van de voorjaarskoersen. Het voltallige team trekt van 6 tot 23 juli ook nog eens op hoogtestage in de Italiaanse Dolomieten om de herstart van het seizoen voor te bereiden.

Deceuninck - Quick-Step

Lees ook:

Trainingskamp in de regen: renners Deceuninck-Quick.Step moeten schuilen voor plotse onweersbui in Vlaamse Ardennen
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.