Alaphilippe onder de indruk van Evenepoel: “Zijn niveau op stage was al érg hoog”

Evenepoel op stage in Calpe.
Deceuninck-Quick.Step Evenepoel op stage in Calpe.
Ploegmaat Julian Alaphilippe verwacht veel van Remco Evenepoel, met wie hij samen de Waalse klassiekers rijdt. “Remco zal geweldige dingen bereiken, maar hij moet wel de tijd krijgen om zijn weg af te leggen.”

Alaphilippe glimlacht wanneer hij in Calpe een vraag krijgt over Remco Evenepoel. De springveer uit Saint-Amand-Montrond krijgt het toptalent uit Schepdaal in april aan zijn zijde in de Waalse klassiekers. Als tweevoudig winnaar van de Waalse Pijl is Alaphilippe goed geplaatst om in te schatten tot wat Evenepoel er in staat moet zijn. “Maar toch is het lastig”, geeft Alaphilippe toe bij La Dernière Heure. “Voorspellingen over Remco zijn altijd een beetje gevaarlijk, want we weten nog niet tot waar zijn mogelijkheden écht reiken.”

De verwachtingen van Alaphilippe liggen hoog, al vraagt hij ook om Evenepoel de nodige tijd te geven. “Hij heeft vorig seizoen iedereen verbluft met meerdere prestaties en vooral met de snelheid van zijn aanpassing aan het professionele peloton. Afgaande op zijn debuut op het hoogste niveau, lijkt het duidelijk dat hij een heleboel geweldige dingen zal bereiken. Maar gun hem de nodige tijd.”

De Fransman ziet ook dat Evenepoel klaar is voor het seizoensbegin. “Op deze stage heeft hij al een erg hoog niveau geëtaleerd. Ik voel dat hij er meteen wil staan. Remco is ontspannen, complexloos. Dat herken ik ook bij jongeren als Bernal, Pogacar of Van der Poel.”

Evenepoel en Alaphilippe.
Photo News Evenepoel en Alaphilippe.

Gilbert en Milaan-Sanremo

Alaphilippe staat zelf voor een atypisch seizoen. Het lichtgewicht rijdt de Ronde van Vlaanderen en mogelijk zal hij daardoor niet aan de start van Milaan-Sanremo staan. Voor Philippe Gilbert zou zo een belangrijke concurrent wegvallen. La Primavera is nog het enige ontbrekende wielermonument op het palmares van Gilbert. “Die mijlpaal bereiken, zou een enorme prestatie zijn”, aldus Alaphilippe. “Ik wens het ‘Phil’ ook toe. Ik ben niet vergeten welke rol hij gespeeld heeft bij mijn overwinningen van de voorbije jaren.”

Philippe Gilbert en Julian Alaphilippe.
rvb Philippe Gilbert en Julian Alaphilippe.6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frank Van Riel

  Ja Bernd, en uiteraard is Jumbo de enige ploeg die ketonen gebruikt zeker ... en zoals door Wim reeds gezegd, ketonen zijn erkend als voedingssupplement en staan niet op de lijst van verboden producten so what's your problem ???

 • wim rooyakkers

  Bernd,,zie dat je goed op de hoogte bent van wat er bij Jumbo Visma gebeurt.en als ketonen toegestaan is,wat is er dan mis mee?

 • Carlo Verstappen

  Laat ons hopen dat hij het kan waar maken net zoals WVA en MVP het gaat een spannend koers jaar worden , en hopelijk zonder ongevallen.

 • Bernd Vaes

  Yves Pinoy, op Wout moet je helemaal niet rekenen. Zijn ploeg zet alles op het gebruik van ketone. Wout kan niet zonder dit.

 • Ruts Noël

  Mooie renner, die Alaphilippe ... leuk om zo iemand in de koers te hebben. Of je nu fan bent of niet, je gunt hem steeds weer zijn succes; is ook nog eens "ne courreur" die wat oorlog durft maken. Smaakt altijd naar meer.