Alaphilippe met helder hoofd naar Dauphiné: “Ik ben dankzij contractverlenging veel rustiger”

Alaphilippe.
BELGA Alaphilippe.
Na een indrukwekkend voorjaar, begint Julian Alaphilippe (26) aan zijn tweede luik. Aan de vooravond van het Critérium du Dauphiné bekende de Fransman dat hij dankzij de contractverlenging bij Deceuninck-Quick.Step nu in alle rust zijn nieuwe doelen tegemoet kan gaan. 

“Ik ben nu veel rustiger”, vertelt Alaphilippe aan Le Parisien. “Ik had veel gesprekken met het team, ook met degenen die mij wilden aantrekken. Maar ik ben blij dat ik hier kan blijven, bij de ploeg die vertrouwen in mij had toen ik jonger was. Mijn beslissing was niet ingewikkeld. Er werd mij ook niet gevraagd om binnenkort mee te spelen in het algemene klassement van de Tour. Dat beviel me zeer goed.” 

Dus vat de winnaar van onder meer Milaan-Sanremo de Dauphiné aan zonder stress. “Deze race lag me altijd. Ik droeg al eens de witte trui en won vorig jaar een rit. Maar deze keer zal dat in een andere gemoedstoestand zijn. Ik kom zonder klassementsambities omdat er een lange tijdrit van 26 kilometer is. Het doel is dus vooral om mij conditie weer op pijl te zetten, en het team een handje te helpen.” 

Alaphilippe en Lefevere.
Instagram Alaphilippe en Lefevere.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • rik cappelle

    Toch straf van Lefevere hoor om die aan boord te kunnen houden. Chapeau.

  • Johan Hendrickx

    Goed dat'm niet naar een franse ploeg gaat! Die fransen zijn al chauvinistisch genoeg als het hun patriotten betreft..

  • Jürgen Mouton

    Hopelijk kan DQS nog meer jongens aan boord houden, want wat Lefevere doet, doen niet veel managers hem na. Wat DQS in de Hammer Series getoond heeft, doen niet veel ploegen hun na. Mooi om naar te kijken. Meer van dat.