Alaphilippe en co krijgen elk 438 euro boete van UCI

Julian Alaphilippe, Valerio Conti en Remco Evenepoel.
Photo News Julian Alaphilippe, Valerio Conti en Remco Evenepoel.
Het niet opdagen voor de podiumceremonie van de vierde etappe in de Ronde van San Juan breekt leider Julian Alaphilippe, beste jongere Remco Evenepoel, Alvaro José Hodeg (derde in de rit) en hun ploegleider Davide Bramati bij Deceuninck-Quick.Step financieel zuur op. 

De vier kregen van de Internationale Wielrenunie (UCI) een boete opgelegd van elk 438 euro. In totaal dus 1735 euro. Alaphilippe en Hodeg werden ook drie punten afgetrokken voor de UCI-wereldranking. (JDK)

Julian Alaphilippe en Remco Evenepoel.
Photo News Julian Alaphilippe en Remco Evenepoel.17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • maurits sanders

  UCI is niet correct Sagan slaagt op bil vrouw en kreeg niets nu weer een boete en vergeten Froome schandaal

 • Eric Urkens

  UCI, is dat dezelfde instelling welke een erg zwak figuur sloeg in de aanloop naar de Tour voor wat betreft het Froome-dopingverhaal? En dan nu plots tegen een kleine Belg zo viriel in de sancties. Wat een bende.

 • arthur smellekens

  Wat ik niet snap in de hele zaak is dat de politie de zaak seponeert. En dat de UCI dan zelf eens politie en rechter gaat spelen. Staat de UCI dan boven de rechtsmacht van Argentinië? Dan hebben ze wel heel erg veel vrij spel.

 • Peter Berg

  Groot gelijk jongens, dat is een statement maken ! Maar eerlijk had ik liever gezien dat er om de vijf km iemand had opgegeven met "pijn aan de knie". Niet laten sollen met jullie, Sky is daar bvb ook niet aanwezig dus is het maar een kermiskoers.

 • Christiaan Mansfeld

  Ik begrijp de reacties hier niet zo goed. Zo zijn de regels van dit spel en zo moet je ze volgen. Maar nee hoor, de Belgische eer is gekrenkt dus mag je zelf de regels stellen. Triest.