Al zeker geen Vuelta: Campenaerts zit zonder koersprogramma

Victor Campenaerts.
BELGA Victor Campenaerts.

Victor Campenaerts, nu nog Lotto-Soudal, volgend jaar Team NTT (Dimension Data) is opnieuw volop aan het trainen. Doel is om na een fysieke en mentale dip zijn beste benen terug te vinden tegen het WK individueel tijdrijden op woensdag 25 september in Northallerton (Yorkshire). Een belangrijke afspraak voor Campenaerts, want naast de wereldtitel of een medaille staat ook een olympisch ticket voor Tokio 2020 op het spel. Daarvoor moet de werelduurrecordhouder en bronzen plak van Innsbruck 2018 (na Dennis en Dumoulin) minstens in de top acht eindigen. Opmerkelijk is wel dat Campenaerts voorlopig geen andere wedstrijden op zijn programma heeft staan. De betrachting was aanvankelijk om hem klaar te krijgen voor de Vuelta (24/8-15/9). Maar in de gisteren vrijgegeven selectie van Lotto-Soudal ontbreekt zijn naam. De komende weken is de ploeg onder meer nog actief in de Ronde van Duitsland (29/8-1/9) en de Ronde van Groot-Brittannië (7-14/9). Mogelijk zijn dat nog alternatieven. 

BELGA10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • gerard wauters

  Mijn gevoel is dat dit iets is wat gaande is in de interne keuken. Waar de pers en het publiek niets mee te maken heeft. Maar waar hij wel op wordt afgerekend door de ploeg.

 • Gunther Serneels

  Topkerel,maar is toch o zo beperkt,en ik vrees dat er andere betere tijdrijders zijn,zoals vd poel,van aert of evenepoel.Dus ik denk dat hij te rijkelijk betaald werd om zich maar op 2 of 3 koersen per jaar te focussen.Voor de rest als mens vind ik hem een topkerel

 • eric maier

  Jose delie, wat de mogelijke tijdritzege in de Giro betreft, dat was nog te bezien. Teruggerekend als hij niet moest stoppen, zou het nog een randgeval worden van wel of niet.. Maar inderdaad, het amateurisme van de mechanicien was erg hoog. Maar dat is ook zo bij de ploeg in het algemeen. Lotto draagt professionalisme uit maar er is nog bijzonder vee lwerk aan de winkel, zoals in 60% van de ProTour teams.

 • josé delie

  Heeft het voorjaar van lotto.soudal gered ,is een zekere tijdrit zege in de Giro ontnomen door geklungel van een ploegmekanieker bij een fietswissel na pech !!! Er zijn er al veel die het blijkbaar vergeten zijn !!! Misschien omdat het een landgenoot is ?

 • Juan Alleman

  Juist ja, Marc Sierens. Winst in de tijdrit in de Tirreno, twee keer tweede in een tijdrit in de Giro (waarvan 1 keer zekere winst zonder mechanische pech), de beste man achter de winnaar van de Clásica San Sebastián in de ronde van België. En eigenlijk lag de focus op het werelduurrecord. Zwakke prestaties ja.