Afgetrainde Armstrong wint triatlon in recordtijd

PHOTO_NEWS
Levenslange schorsing of niet, Lance Armstrong blijft vlammen. In zijn eerste triatlon sinds alle dopingcommotie in augustus zette hij een recordtijd op de tabellen. De 41-jarige Amerikaan werkte de 1,9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21 kilometer lopen af in drie uur, 49 minuten en 45 seconden. Niemand die ooit beter deed in de halve Ironman van Superfrog.

Armstrong mocht meedoen omdat deze triatlon niet onder de hoede van het Amerikaanse antidopingbureau USADA valt. De wedstrijd diende vroeger vooral om Navy Seals voor te bereiden op de enige echte Ironman van Hawaï.

"Ik ben niet levenslang geschorst", zette de voormalige Tour de France-winnaar voor de start al een stevige borst op. Na zijn recordrace bedankte hij via een tweet al zijn fans en de vrijwilligers. Armstrong speelde zijn zeven Tourzeges kwijt omdat hij zich niet langer wilde verdedigen tegen alle dopinginsinuaties.

Vorige week maakte Tyler Hamilton nog duidelijk dat de tijd van de omerta voorbij is. "De zwijgplicht in het peloton bestaat nog steeds omdat heel wat ploegleiders nog altijd angst hebben voor Armstrong, maar lang zal het niet meer duren voor de waarheid aan het licht komt. Ik weet ook dat renners in de komende weken met verklaringen gaan komen en die zullen moeiteloos de voorpagina's halen van de sportsecties in de kranten", klonk het dreigend.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS