Afdaling Sormano zorgt weer voor opschudding: De Plus en Bakelants gingen Evenepoel voor

Laurens De Plus
TDW Laurens De Plus
Remco Evenepoel is niet de eerste renner die in de afdaling van de Colma di Sormano in het ravijn belandt. In 2017 kwamen Jan Bakelants en Laurens De Plus in dezelfde afzink zwaar ten val. Nadat Bakelants ook vorig seizoen viel in de afdaling van de Sormano, besloot de renner om nooit meer terug te keren naar de Ronde van Lombardije. 

Bakelants hield aan z'n val in 2017 zeven gebroken ribben en twee gebroken ruggenwervels op. De Plus kwam er wonderwel zonder zware blessures vanaf. 

Onderzoek wees intussen uit dat Remco Evenepoel een bekkenbreuk overhoudt aan zijn zware val.

Photo News

Lees ook:

Evenepoel valt in ravijn tijdens Ronde van Lombardije, jongeling bij bewustzijn en afgevoerd naar het ziekenhuis
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wendy Spitaels

  ❤ heel veel sterkte.. zo ne pracht van een renner, kerel ❤

 • Guido Swerts

  Ja inderdaad,veel sterkte Remco Evenepoel.

 • Pieter Verhulst

  Laten we hopen dat hij even goed of beter mag herstellen als WVA. Wat het gevaar betreft, valt er ongetwijfeld wat te zeggen over parcoursen maar de wegen liggen er nu eenmaal. Parcours inschatten, is ook aan de renners.

 • Wim Vanderheijden

  Sterkte Remco!