Ga naar de mobiele website
^ Top

Accent.Jobs zoekt revanche voor missen wildcard Parijs-Roubaix

Ploegleider Lucien Van Impe rekent op deze Leif Hoste.
photo_news Ploegleider Lucien Van Impe rekent op deze Leif Hoste.
Accent.Jobs-Willems Veranda's was niet bij de zeven teams die een wildcard kregen voor Parijs-Roubaix. De ploeg van Leif Hoste wil in de Vlaamse koersen het ongelijk van organisator ASO aantonen, te beginnen met Dwars door Vlaanderen.

"We beschikken over een ploeg die nochtans niet zou misstaan in de Helleklassieker", aldus ploegleider Lucien Van Impe. "Maar nu richten we ons op de belangrijke wedstrijden in eigen land. In Waregem hoop ik alvast op een sterke Leif Hoste, en Stefan van Dijk als het een sprint wordt. Misschien moeten mijn renners maar eens laten zien dat wij onterecht geen startrecht kregen in Parijs-Roubaix."
 
Saxo Bank is onthoofd zonder de geblesseerde Nick Nuyens, die vorig jaar de beste was in Dwars door Vlaanderen. "Dit is natuurlijk een koers waarin we Nick zullen missen", weet ook Tristan Hoffman. "Ik hoop dat hij opnieuw de competitie kan hervatten in de Ronde van Turkije (22-29 april). Lukt het daar niet, dan wachten we verder af. Maar in de breedte hebben wij een sterke ploeg voor Waregem. Net als in elke wedstrijd starten we met een aanvallende ingesteldheid."
 
Ook Omega Pharma-Quick.Step doet het zonder uitgesproken kopman. "In afwezigheid van Tom Boonen krijgen de anderen een kans om zich te bewijzen", zegt Wilfried Peeters. "Met Sylvain Chavanel hebben wij iemand die het kan afmaken in een ontsnapping. Gert Steegmans en Gerald Ciolek houden we voor de sprint, en ook Nikolas Maes is gemotiveerd. Naargelang het koersverloop kunnen we spelen en de ploegtactiek aanpassen."
 
Team Sky heeft met Mark Cavendish de wereldkampioen aan de start, maar hij krijgt wel slechts vijf ploegmakkers mee. "Hoe goed Cavendish is na Milaan-Sanremo weet ik niet", meldt Steven de Jongh. "Wij starten hier wel met slechts zes renners, dus zal de koers controleren er niet inzitten."Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug