Ga naar de mobiele website
^ Top

Aanrijding door motard blijkt tragisch ongeval: "Die man is erg aangedaan"

Twitter Michael Rogers
Het motorincident met dodelijke afloop voor Antoine Demoitié zal ongetwijfeld de discussie over de rol van motards en volgwagens in de koers weer fel doen oplaaien. Toch treft de betrokken man op de motor in dit verhaal geen schuld, zo blijkt uit een reactie van Wanty-Groupe Gobert én uit een getuigenis van NOS-journalist Sebastiaan Timmerman, die het tragische verhaal uit Gent-Wevelgem uit de doeken deed op de Nederlandse Radio 1.

Wij hebben de meest spraakmakende en tot de verbeelding sprekende motorincidenten nog eens netjes voor u opgelijst, Lees het NU verder in HLN SPORT PLUS: één maand GRATIS én geen betaalgegevens nodig.

"Dit was gewoon een heel noodlottig ongeval. Antoine Demoitié kwam samen met enkele andere renners ten val. Een officiële motor die net achter hen reed reed, probeerde het pakketje renners nog te ontwijken, maar daar liep het mis. Hij kwam ten val en de motor is op Antoine Demoitié beland."

Verward
De Nederlandse journalist sprak ook over de beslagenheid van de motorrijder, die al lang deel uitmaakt van het wielergebeuren. "Ik ken hem, het is een zeer ervaren man. Toen hij binnenkwam in de tent waar ik zat te werken, zag je meteen dat hij enorm verward was. Hij kwam naar me toe en vroeg of ik nieuws had over de renner van Wanty-Groupe Gobert, maar ik viel op dat moment compleet uit de lucht. Dat wedstrijdfeit is namelijk nooit meegedeeld via de wedstrijdradio."

Ongeval
Op onze Radio 1 werd ook bij José Been, perswoordvoerster bij Wanty-Groupe Gobert, gepolst naar haar kijk op de zaak. Is dit iets dat moet aangekaart worden bij de UCI of louter een tragisch ongeval? "Dit is een tragisch ongeval, die motard is al minstens 20 jaar actief in Belgische wielerwedstrijden. Hij is ontzettend aangedaan door wat er is gebeurd, net zoals wij dat allemaal zijn. Dit is geen geval van aanrijding aan hoge snelheid zoals bijvoorbeeld met Peter Sagan of Stig Broeckx gebeurd is. Dit is een noodlottig ongeval, die man probeerde te remmen en is zo op Antoine gevallen."

Exact een maand geleden werd Stig Broeckx (Lotto Soudal) in Kuurne-Brussel-Kuurne van de sokken gereden door een motard.
Twitter Exact een maand geleden werd Stig Broeckx (Lotto Soudal) in Kuurne-Brussel-Kuurne van de sokken gereden door een motard.


Meld een bug