Aan het Engels van triomferende Wellens is toch nog wat werk hoor

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Dat hij een zelfbewust baasje is, wisten we natuurlijk al en ook na zijn schitterende dubbelslag in de koninginnenrit van de Eneco Tour wist Tim Wellens weer van verbaal aanpakken. Al kreeg het flashinterview na de aankomst een grappige apotheose toen de 24-jarige Limburger in het Engels aan de bak moest: "Ik ben blij dat ik could euh...profiteren van three weeks in de Tour."

Hij moest er zelf mee lachen toen hij in het heetst van zijn reactie niet op het juiste woord kon komen, maar Wellens zal er zijn slaap niet voor laten na een geweldig nummer in de Ardennen. Of hij niet te veel had afgezien in die lange en lastige etappe? "De pijn valt mee als je de beste bent natuurlijk, dan is het pijn met plezier. Ik voelde in het begin nog niet dat ik super was, maar naarmate de koers vorderde, ging ik niet kapot. Dit is superleuk, zeker na de Tour die minder was dan verwacht. Ik ben blij dat ik er weer sta."

Beter dan vorig jaar
Net als vorig jaar kroont Wellens zich tot keizer van de Ardennen, geen toeval. "Dit werk ligt mij perfect en ik ben ook komen verkennen. De weersomstandigheden met veel regen waren ook ideaal voor mij. Ik was niet zozeer vertrokken met het oog op die Gouden Kilometer, wel om solo voor de zege te gaan. Ik heb nu meer dan een minuut voorsprong in de stand, dat is beter dan vorig jaar. Toen had ik toch nog stress voor de slotrit. We hebben echter net als vorig jaar een superploeg, alleen jammer dat Jürgen Roelandts moest opgeven."

BELGA
BELGA