Aalter en BinckBank Tour brengen woensdag hulde aan Bjorg Lambrecht

 Vandaag werd in Knesselare het rouwregister geopend voor de betreurde renner.
BELGA Vandaag werd in Knesselare het rouwregister geopend voor de betreurde renner.
Bjorg Lambrecht, de renner uit Knesselare die maandag het lieven liet na een val in de Ronde van Polen, wordt in aanloop naar de derde etappe van de BinckBank Tour geëerd. Dat meldde schepen Dirk De Smul van Aalter tijdens de persvoorstelling van de Belgisch-Nederlandse rittenkoers in het Nederlandse Hulst.

"We waren zo fier dat we de start en aankomst van de derde etappe van de BinckBank Tour kregen toegewezen in Aalter. Maar de euforie is helemaal omgeslagen toen we het overlijden van Bjorg Lambrecht vernamen", verduidelijkt schepen De Smul. "We laten de festiviteiten echter doorgaan maar met een zwart randje. Daarom hebben wij in samenspraak met de organisatoren beslist een moment van stilte te houden voor de aanvang van de rit.”

Dubbele gevoelens

Een passage aan zijn supporterslokaal in Knesselare is niet voorzien. "Misschien moeten we het daar eens over hebben met de organisatoren maar we betrekken de supportersclub van Bjorg Lambrecht terdege in het geheel van de huldiging. Wanneer de uitvaartplechtigheid van Lambrecht plaatsheeft is nog niet geweten. Op woensdag kan het niet want dan zijn onze veiligheidsmensen aan de slag op de koers. We verwachten voor de dienst van Bjorg ook een volkstoeloop zodat daar een pak politiemensen moeten ingezet worden. Woensdag 14 augustus wordt een dag met dubbele gevoelens.”

Bekijk ook: Evenepoel wil winnen voor Lambrecht
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Valcke Hubert

    Een stilte een gebaar een gevoel het is niet te vatten .Een droom is uiteengespat .Er was het respect .Je kon het aanvoelen .En ook waren vele aanwezig die ook een kind verloren hebben.Je kon het voelen een gezamenlijk verdriet ,die er zo maar inhakt . We gaan je missen op het scherm er buiten .De verhalen van de supporters zullen er nu gaan over vroeger .Lippens Annie Maldegem