90e editie Schaal Sels op onuitgegeven parcours

Jacobs (R)won twee jaar geleden
PHOTO_NEWS Jacobs (R)won twee jaar geleden
Zondag is de wielerwedstrijd 'Schaal Sels' (1.1) aan zijn 90e editie toe. Van deze jubileumuitgave wilden de organisatoren iets speciaals maken en dus sturen ze de renners niet enkel over een pak kasseistroken maar ook over enkele grindpaden.

De start wordt op het middaguur gegeven aan de Bredabaan in Merksem. Van daaruit gaat het richting Stabroek waar de eerste kasseizone van de dag ligt. Daarna volgt de ene kasseistrook of grindpad de andere op. Na de passage in Ekeren, na 163 kilometer wedstrijd met een kort bezoekje aan Nederland, gaat het richting de Bredabaan van Merksem waar na 171 kilometer nog eens drie plaatselijke ronden van elk 7,9 kilometer dienen afgewerkt te worden. Meteen kennen we dan de opvolger van Pieter Jacobs die in 2013 - in 2014 werd de wedstrijd niet georganiseerd - de beste van het pak was.

De organisatoren hopen met deze koers, die een kruising is tussen een mini Parijs-Roubaix en de Tro Bro Léon, de toeschouwers een pak spektakel te brengen. "Bij de Schaal Sels halen we de neus niet op voor spektakel. Als organisator hoor je optimaal gebruik te maken van de kansen die de streek waarin je het peloton laat passeren te bieden heeft. Wij willen de renners, volgers, toeschouwers en sponsors een fantastische wedstrijd aanbieden, een koers die weer aanknoopt met het legendarische verleden van de wielersport. Maar we hielden één ding de hele tijd voor ogen, namelijk de veiligheid van al wie de Schaal Sels lief is primeert", klinkt het bij organisator Ben Simons. "Ook het probleem van de tramsporen op de Bredabaan, waar de aankomstzone zich situeert, hebben we goed aangepakt. Deze zullen afgeplakt worden met rubberen profielen. We kijken uit naar wat dit onuitgegeven parcours zal bieden"