Exclusief voor abonnees

52-jarige Andrea Tafi heeft ploeg om Parijs-Roubaix te rijden: “Niemand heeft dit in de geschiedenis van het wielrennen al gedaan”

Italiaan wil zijn team echter nog niet bekendmaken

Photo News
Andrea Tafi (52) komt weer een stap dichter bij zijn droom om in 2019 Parijs-Roubaix te rijden. Voor u verder leest: dit is geen grap. Eerstdaags, hij is er zeker van, tekent Tafi een contract bij de ploeg die hem nog die ene race wil laten rijden, twintig jaar nadat hij Parijs-Roubaix al won. En neen, dat is niet de ploeg van Patrick Lefevere. Zelfs al heeft Tafi het aan Lefevere gevraagd.

De plannen zijn bekend. Drie weken geleden deed Tafi ze al uit de doeken in de Italiaanse Gazzetta dello Sport. Tafi won Parijs-Roubaix op 11 april 1999, hij was toen 32. Zondag 14 april 2019 wil Tafi opnieuw aan de start staan in Compiègne, om nog één keer door de Hel van het Noorden te koersen. Hij zal dan 52 zijn.

Je hebt 21% van dit artikel gelezen
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Pieter De Ruyter

  die kan mee met het peleton tot hun eerste "snok" en dan is het gedaan.Kijk maar naar Boonen en De Volder,op een bepaalde leeftijd is het gedaan.

 • fran?ois leemans

  heeft zeker nog wat overschot in de kast liggen.

 • eric maier

  Wil Baken : die amateurs moeten in eerste plaats eens harder op hun tanden leren bijten en ook gaan trainen als het slecht weer is. Het zijn echt saloncoureurs geworden met te weinig karakter om door de muur te willen gaan.Die ex profs zie je wel door regen en wind rijden en hun trainingen geheel afwerken, zonder 2 uur bij macdonalds te blijven plakken. Als ik elite z/ c trainingen geef vloek ik nog erg vaak, omdat ze het allemaal gemakkelijk willen, als vanzelfsprekend beschouwen.

 • Filip Desmedt

  Hey , Tom , is dit niks voor jou ? Jij kan dan de enige worden die 5 maal die Parijs - Roubaix gewonnen heeft !! Je bent nog maar 36 , dus het is perfect mogelijk !!! Ik weet zeker dat er véél supporters dit graag zouden willen zien , en volledig voor jou nog eens alles uit de kast halen !! Ik zou zeggen , Boontje ga ervoor !!!

 • rudy bryssinck

  Ik 63 wil een plaatje in het parlement (kwestie om bij te verdienen ) maar vind geen ploeg?