Ga naar de mobiele website
^ Top

358.000 kijkers voor Milaan-Sanremo op Eurosport (dat zijn er bijna helft minder dan vorig jaar op VRT)

Eurosport
In Vlaanderen en Nederlandstalig Brussel hebben zaterdag gemiddeld 358.668 mensen gekeken naar de uitzending van Milaan-Sanremo op Eurosport. Het gaat om kijkers die live hebben gekeken en uitgesteld op de dag zelf. Het marktaandeel bedraagt 38,7 procent en tijdens de piek keken er 621.046 kijkers. Dat was om 17.13 uur.

Het was voor de Vlaamse kijkers zaterdag even wennen. De openingsklassieker in het wielrennen, de Primavera, was niet op de VRT te zien, maar op Eurosport. De sportzender kocht onlangs de uitzendrechten van onder meer de Italiaanse wielerwedstrijden. Zo is de Giro d'Italia vanaf dit jaar en tot 2020 exclusief te zien op Eurosport, en dus ook Milaan-Sanremo en de Ronde van Lombardije.

"We zijn erg blij met deze cijfers", klinkt het bij Eurosport Benelux. "Het is geweldig dat een groot aantal Vlaamse kijkers de weg naar Eurosport afgelopen zaterdag heeft gevonden. We zijn ons ervan bewust dat de kijker zo zijn kijkgewoontes heeft en dat het wennen is dat de koersen nu te zien zijn bij Eurosport. Voor nu in elk geval een erg mooi resultaat."

Op de VRT scoorde de wielerwedstrijd vorig jaar nog iets beter. Er keken in 2016 gemiddeld 661.151 kijkers naar de Italiaanse klassieker. Het marktaandeel bedroeg toen 67,4 procent en tijdens de piek waren er 961.283 kijkers of 75,5 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers die de VRT vandaag gaf.

Photo News8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • wim rooyakkers

  Als men er achter komt dat velen iets leuk vinden,dan word het betalen.

 • Ronny Popelier

  Is eigenlijk normaal, hoeveel mensen betalen supplement voor de sport zenders, dit zijn er wel meer dan de helft minder. Gelukkig is de RTBF daar nog. Wat gebeurd er met de VRT, bijna geen koersen, crossen meer, Formule 1 is ook al totaal verdwenen. Er blijven bijna enkel nog de FC de Kampioenen over, !! Triestige staats zender.

 • kris lagaisse

  Triestig hoe zo'n prachtige wedstrijd verkakt wordt door onbekwame verslaggevers en onnodige r eclamebloks...geld geld en nog eens geld het enige die nog telt...het mooie van de koers is weg...

 • Nino Brodelet

  Schandalige uitzending van Eurosport ! Was eerste en laatste keer voor mij !!

 • linda sleyp

  Niet moeilijk, meer reclame dan koers. Ik heb op la une gekeken en heb tenminste koers gezien het was alleen moeilijk met de taal

Meld een bug