Ga naar de mobiele website
^ Top

300 fietsers herdenken Weylandt, Nolf en De Fauw

photo_news
Vanavond hebben 300 (amateur)wielrenners, vrienden en familieleden van de overleden jonge wielrenners Wouter Weylandt, Frederiek Nolf en Dimitri De Fauw een herdenkingsmonument onthuld langs de Schelde in Zwijnaarde. De groep fietste uit eerbetoon 10 km heen en terug vanop het Gentse Sint-Pietersplein.

Langs de Schelde, aan de Zonneputtragel in Zwijnaarde, werd ter hoogte van café De Meersbloem een herdenkingsmonument opgericht ter nagedachtenis van Wouter Weylandt, maar ook voor de in 2009 op jonge leeftijd overleden wielrenners Dimitri De Fauw en Frederiek Nolf. Op de gedenksteen, vlakbij de plek waar Weylandt tijdens trainingen een laatste sprintje opzette, prijkt een foto van elke wielrenner met daaronder de tekst 'eeuwige kracht der vriendschap is verbonden in het oneindige'. De plaats is symbolisch gekozen omdat het zogenaamde 'Scheldepeloton' er dagelijks verzamelde voor een trainingstocht langs de rivier.
 
Aan het monument sprak de Gentse sportschepen Christophe Peeters de aanwezigen toe. Enkelen legden bloemen neer. Onder de aanwezigen waren familieleden van de overleden renners, waaronder hun ouders, maar ook veel amateurwielrenners en enkele competitierenners. Initiatiefnemer fotograaf Patrick Cosyn toonde zich achteraf zeer tevreden met de opkomst.
 
De 26-jarige Wouter Weylandt overleed op 9 mei van dit jaar na een val tijdens de derde Giro-rit. Frederiek Nolf overleed op 21-jarige leeftijd in zijn slaap tijdens de Ronde van Qatar in 2009. Dat jaar in november stapte de 28-jarige Dimitri De Fauw uit het leven. (belga/lpb)

Maatje Tyler Farrar kwam het monument groeten.
photo_news Maatje Tyler Farrar kwam het monument groeten.
photo_news
photo_news
photo_news
Wouter Weylandt overleed op 9 mei van dit jaar na een val tijdens de derde Giro-etappe.
AFP Wouter Weylandt overleed op 9 mei van dit jaar na een val tijdens de derde Giro-etappe.


Meld een bug