Exclusief voor abonnees

3 topspurters, 3 uitdagingen: welke snelle man realiseert in Tour huzarenstukje?

Photonews
Op papier telt de Tour dit jaar acht sprintkansen. En daar zijn de snelle mannen uit het peloton blij mee. Drie onder hen staan voor een ferme uitdaging: Peter Sagan, Mark Cavendish en André Greipel.

Peter Sagan kan Erik Zabel evenaren met 6de groene trui 

47 is Erik Zabel ondertussen. "Mijn reeksje van zes groene truien, dan nog opeenvolgend, heeft toch al eventjes standgehouden", lacht de Duitser. "En het klinkt cliché, maar records zijn er nu eenmaal om gebroken te worden. Dus nee, ik zal er niet van wakker liggen als Peter Sagan mij over drie weken evenaart. Dat het uitgerekend de drievoudige wereldkampioen is, maakt het zelfs nog iets gemakkelijker om te aanvaarden. Geef toe, Peter is toch de beste en meest complete renner van zijn generatie. Ik kan hem wel hebben."

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mario Tersago

  Zal van het type, etappe en finishlijnen afhangen.. De meest complete is Sagan, maar pur sang sprinter op het vlakke, zie ik de revelatie Van Groenewegen wel meer wegkapen.. Gaviria is ook eentje om in het oog te houden.

 • Roland Rohan

  @Will Decat Samen met Groenewegen inderdaad de sprinter die ik de meeste etappes zie pakken. Die zijn elkaar waard op het gebied van pure snelheid

 • Will Decat

  Sorry, maar de beste spurter van het moment, "Fernando Caviria" vergeten zeker??? De oude Greipel is reeds over zijn pensioendatum, Cav kan het nog maar boekt nog zelden winst. Sagan, ja maar tegen Caviria...?

 • marie-jose Marie-José Anthonis

  Er is een hoede oplossing nu neem puffertjes je word toch niet geschorts kijk maar naar froome het mag vanaf nu