27-jarige renner ontwaakt uit coma na hartstilstand tijdens mountainbikewedstrijd

Eliterenner Julien Cadron (27) met de rode outfit.
Martine Verfaillie Eliterenner Julien Cadron (27) met de rode outfit.
De eliterenner Julien Cadron is aan de beterhand na zijn zware val tijdens een mountainbikewedstrijd. Dat meldt Meubelen Gaverzicht, de sponsor van de wielerploeg, via sociale media. Hij kreeg gisteren op de fiets een hartstilstand.

De eliterenner uit de regio Doornik nam deel aan een mountainbikerace in het West-Vlaamse Deerlijk toen hij plots ten val kwam. De val werd veroorzaakt door een hartstilstand. Hij werd naar het ziekenhuis afgevoerd en werd een tijdlang in een kunstmatige coma gehouden. 

De sponsor van Cadrons wielerploeg, Gaverzicht - Be Okay cycling team, liet via Facebook weten dat Cadron vanochtend uit zijn coma ontwaakt is. "Er volgen nog heel wat onderzoeken en een lang herstel, maar hij heeft alvast zijn eerste belangrijke overwinning geboekt", zo klinkt het. De ploeg bedankt in zijn bericht iedereen die alert reageerde na de val. De familie van de renner is nog op zoek naar de fietser die als eerste de eliterenner reanimeerde. Het zou gaan om iemand van de politiezone Gavers. Ze willen hem graag persoonlijk bedanken.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Freddy van Puymbrouck

    Geweldig nieuws, ik hoop dat die jongen snel kan herstellen.Hij is helaas wel de zoveelste in een ondertussen zeer lange rij!.

  • Eduard Vanderheyden

    Goed nieuws hopelijk spoedig en gans herstel. Hopelijk mag hij zijn hobby wat rustiger aan blijven beoefenen.

  • Julien Tijtgat

    Dat is heel goed nieuws en hopelijk houd hij er niets aan over en kan hij verder in zijn leven