"Vriendin Armstrong draaide op voor auto-ongeluk"

ANP
Lance Armstrong zou in januari betrokken zijn geraakt bij een botsing, waarbij hij in Aspen twee geparkeerde auto's zou hebben geraakt. De voormalig wielrenner zou er vervolgens vandoor zijn gegaan. Zijn vriendin Anna Hansen heeft vervolgens de politie verteld dat zij achter het stuur zat, zodat Armstrong de krantenkoppen niet zou halen.

Hansen kreeg volgens Aspen Daily News een boete omdat ze te snel had gereden en ook nog eens was weggereden nadat ze de auto's had geraakt. Op 12 januari kreeg de Texaan de boete doorgestuurd naar zijn adres. "Ik vroeg Hansen of Armstrong haar had gevraagd om de schuld op zich te nemen voor het ongeluk, toen ze thuiskwamen", zegt politieagent Rick Magnuson. "Ze antwoordde: 'Nee, dat was een gezamenlijke beslissing en eh, zoals je wellicht weet, staat onze familie dagelijks in elke krant wereldwijd'."

Volgens Magnuson probeerde Hansen de familienaam te beschermen. "Ze zei: 'Eerlijk gezegd weet je, ik heb tieners thuis, ik wilde gewoon mijn familie beschermen, omdat ik dacht: 'Ach, Anna Hansen heeft wat auto's geraakt, dat komt toch niet in de krant. Maar als Lance Armstrong zoiets doet, wordt het een nationaal verhaal'."

Omdat Hansen uiteindelijk heeft toegegeven, worden beiden niet aangeklaagd, meent de krant.

EPA