"Sorry, wij hadden te veel gedronken": gestolen wielertruitje is terug bij weduwe Serge Baguet

Frank Eeckhout
Het truitje van oud-wielrenner Serge Baguet, dat dronkelappen vorige week van een paspop haalden tijdens de Zesdaagse van Gent, is terug bij de weduwe van Baguet. "Na mijn oproep kregen de dieven berouw. In een brief bieden ze ook hun excuses aan", zegt Sandra Rasschaert.

Met een emotionele oproep op Facebook vroeg de weduwe van oud-renner Serge Baguet om het gestolen koerstruitje van haar echtgenoot terug te brengen. "Het werd ontvreemd op onze promostand op de Zesdaagse van Gent. Voor mij heeft het een grote emotionele waarde, want Serge heeft het nog gedragen", zei Sandra. Het bericht werd massaal gedeeld op sociale media en de commentaren waren vernietigend voor de daders. Toen die het bericht oppikten, besloten ze het truitje op de post te doen en samen met brief vol excuses naar de woning van Sandra Rasschaert te sturen. De vrouw is uitermate blij dat ze het truitje terug heeft. "Voortaan komt het niet meer uit de kast", reageert ze.

Frank Eeckhout27 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jozef Louis

  Mevr Baguet, ik ben heel blij voor U. Mijn twee Cocker Spaniels zijn van me gestolen, in Japan, en weten door wie, maar we krijgen ze niet terug. Ik weet dat ze elke dag op me wachten, en wij missen hen elke dag. Maar ik ben heel blij dat U dat belangrijk aandenken terug heeft. Ik blijf doen wat ik kan

 • willy francq

  Voor hetzelfde geld gooien ze het truitje ergens in een vuilnisbak, of scheuren ze het in stukken. Diefstal is nooit goed te praten, toch vind ik het mooi dat ze de juiste oplossing namen. Ik denk niet dat de dader(s) dergelijke feiten nog zullen plegen.

 • frank versammen

  das heel lief gasten, een mooi gebaar naar haar toe ondanks de gebeurtenis, tof.

 • wil baken

  Als dat zo belangrijk is laat je dat zo niet hangen he.....Dat het nu zijn BK trui was of het truitje waar hij de toerrit mee won. Dit exemplaar was van zijn eigen zaak zo had hij er waarschijnlijk 10. Een storm in een glas water maar mooi opgelost van die gast. De commentaren hier zijn nog een pak lager dan diefstal hoor....allemaal zuurpruimen die nooit eens stevig zijn doorgezakt denk ik.

 • Glenn Wouters

  Dus dronken wel stoer genoeg zijn om te stelen. Maar eens terug nuchter niet eens het lef om persoonlijk het truitje terug te brengen. Bende zieligaards.