‘Slechts’ zeven Belgische manches in nieuwe Wereldbeker in plaats van acht

BELGA

Zeven Belgische Wereldbekermanches in plaats van acht

De nieuwe, hervormde Wereldbeker veldrijden zal volgend seizoen uit ‘slechts’ zeven Belgische manches bestaan. Dat vernam onze redactie uit goeie bron. Het houdt in dat we, aangevuld met zeven buitenlandse crossen, wellicht naar een totaal van veertien in plaats van zestien wedstrijden zullen gaan. De definitieve kalender wordt begin februari bekendgemaakt, aan de vooravond van het WK in het Zwitserse Dübendorf. (JDK)

BELGA4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • wim rooyakkers

  Als er 7 wereldbeker crossen in België georganiseerd worden,dan is de naam wereldbeker eigenlijk niet van toepassing,maar eerder de naam Europa cup.

 • Flor Peeters

  Waarom de wereld rond reizen, België is het land van de cross dat nu gedomineerd wordt door Nederlander MVDP.

 • Pieter Martens

  De UCI is al aan het inbinden.

 • Louis Heyens

  ... en ze worden 100 procent zeker uitgezonden en je kan ze bekijken maar -en dat is ook bijna 100 procent zeker- alléén op een zender waar je een abonnement moet voor hebben zodat je er extra voor moet betalen. Ook deze "volkssport" wordt gecommercialiseerd en hoe zegt men het weer Kassa, Kassa, Kassa ...