Exclusief voor abonnees

'Ro-da-ni-aaaa': bekendste oorwurm verdwijnt na 50 jaar definitief uit koers

BELGA
De komst van de koers zal nooit nog hetzelfde klinken. Horlogemerk Rodania legt haar meer dan 50-jarige oorwurm – 'Ro-da-ni-aaaa', gevolgd door Beethovens 'ta-ta-ta-taaa' immers onmiddellijk het zwijgen op. 

Het einde van een stukje wielererfgoed. Herman Broodcorens, de laatste bestuurder van de iconische pilootwagen', wil het stukje koersfolklore echter niet zomaar laten verdwijnen. “We hebben met een fabrikant van sectionaalpoorten mogelijk al een andere sponsor.” Se-cti-o-naaaal ta-ta-ta-taaa...!

Aan alle mooie liedjes komt ooit een eind, ook aan de koerstune 'Ro-da-ni-aaaa, ta-ta-ta-taaa'. Ruim 50 jaar lang kondigde die oorwurm luid schallend de komst van de zowat elke koers aan – een adrenalineboost voor de wielerliefhebber. “Maar het horlogemerk haalt haar pilootwagen nu uit koers. 

Je hebt 29% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Steven Sylvie

  na 50 jaar mag er al eens een nieuwe wind waaien, renners en publiek zijn ook dezelfde niet meer van 50 jaar geleden. go " DECEUNINCK " geef er een lap op

 • Guy Boodts

  Alle tradities moeten verdwijnen. Spijtig.

 • Pas Quello

  Cracco is omhooggevallen nouveau riche. Alleen klootjesvolk is geinteresseerd in de koers. Vandaar. Als protest zal Rodania sowieso weerklinken tijdens de komende voorjaarskoersen ! Al was het via met luidsprekers versterkte You Tube... Tradities zijn al zeldzaam genoeg.

 • eric debanne

  Nu de koers nog weg !

 • Steven Dheedene

  nu enkel de koers zelf laten verdwijnen en we zijn weeral een stap dichter bij de ideale wereld