"Pantani overleden aan cocktail van medicijnen en drugs"

AP
Marco Pantani is overleden aan een "mengsel van medicijnen en drugs". Dat meldt de gerechtelijk geneeskundige die betrokken is bij het onderzoek naar de dood van de Italiaanse wielerheld aan het Franse persagentschap AFP.

Pantani stierf op Valentijnsdag 2004 op 34-jarige leeftijd in een hotelkamer in Rimini. De Tour- en Girowinnaar van 1998 was dan al een hele tijd op de dool na een dopingschorsing. Als officiële doodsoorzaak werd door de mobiele brigade van Rimini een overdosis cocaïne genoteerd. De familie van Pantani, in 1998 winnaar van de Giro en de Tour, heeft echter nooit geloofd in de theorie van zelfmoord en begin augustus besliste het parket van Rimini de zaak te heropenen.

Volgens professor Franco Tagliaro, consulterend arts bij het parket van Rimini, is het overlijden van Pantani te wijten aan een "hartinsufficiëntie uitgelokt door een mengsel van medicijnen en drugs", en dus niet enkel aan een overdosis cocaïne. Volgens de arts zou Pantani mogelijk een grote hoeveelheid antidepressiva geslikt hebben. Daarmee lijkt de theorie van zelfmoord bevestigd te worden. Lijkt, want deze zaak krijgt ongetwijfeld nog een staartje.