"Ook al heb ik gerust, ik krijg de wonde niet meer dicht"

Greg Van Avermaet blijft sukkelen met hiel

De oorzaak van de hielproblemen van Greg Van Avermaet ligt bij een ontstoken slijmbeurs.
PHOTO_NEWS De oorzaak van de hielproblemen van Greg Van Avermaet ligt bij een ontstoken slijmbeurs.
Greg Van Avermaet lijkt maar niet verlost te geraken van zijn hielproblemen. "Ik dacht tijdens Parijs-Nice nochtans dat ik ervan af was, maar nu krijg ik de wonde niet meer dicht", zegt onze landgenoot van BMC Racing Team. De oorzaak ligt bij een ontstoken slijmbeurs, zo blijkt.

Van Avermaet is momenteel actief in de Ronde van Californië maar was aanvankelijk niet gewonnen voor deelname op Amerikaanse bodem: "Ik heb getwijfeld om naar Californië af te zakken. Maar de ploeg zei dat het hier mooi weer was en dat ze toch niks van mij verwachten. Dus ben ik maar gekomen."

De 28-jarige Waaslander heeft al jaren last van een hielbeen dat ontsteekt. "Normaal heb ik er last van bij koud en nat weer. Het is de eerste keer dat ik er in deze periode last van heb. Ik dacht nochtans echt dat ik ervan af was. In Parijs-Nice geloofde ik mijn ogen niet. Mijn hiel was perfect, ik kon met gewone schoenen rijden. Dat had ik nog nooit gekund in die periode", vertelt Van Avermaet.

Waneer stak de hinder dan opnieuw de kop op? "In de Ronde van Vlaanderen voelde ik al wel wat irritatie, in Roubaix nog meer, maar ik beet door. Dat had ik misschien beter niet gedaan. Want voor de Amstel ging de wonde open. En sindsdien is de situatie alleen maar slechter geworden. Ook al heb ik gerust, ik krijg de wonde niet meer dicht. Het is de eerste keer dat ik er op dit moment van het seizoen last van heb. Misschien komt het door de kasseien van Roubaix."

Om met het probleem om te gaan heeft de tweede uit de Ronde van Vlaanderen een trucje: hij gebruikt een schoen waarvan de hiel is weggesneden. Van Avermaet wil van zijn verblijf in Californië alvast gebruikmaken om eens langs te gaan bij zijn schoenensponsor Specialized. Vindt hij daar de oplossing voor de kwaal?

"Ik wil samen met hen bekijken of ze geen schoen kunnen maken die achteraan open is, maar toch genoeg steun biedt. Het is alleen als er druk op komt dat de slijmbeurs ontsteekt. Ze kunnen die slijmbeurs wel wegnemen, maar dan riskeer je problemen met de achillespees. En daar heb ik nu geen last van. Ik werd zo tweede in de Omloop en de Ronde. Stel dat ik me laat opereren en het mislukt, dan zal ik natuurlijk spijt hebben", besluit Van Avermaet.

"Het is de eerste keer dat ik er in deze periode last van heb. Ik dacht nochtans echt dat ik ervan af was."

Greg Van Avermaet

Stel dat ik me laat opereren en het mislukt, dan zal ik natuurlijk spijt hebben

Greg Van Avermaet