Exclusief voor abonnees

"Niki, je mag prof worden, maar beloof je één ding: dat je nooit Parijs-Roubaix rijdt": op zoek naar de roots en het karakter van Terpstra

Photonews
Zijn Ronde-triomf zindert nog na wanneer Niki Terpstra zondag als favoriet in Parijs-Roubaix start. De eigenzinnige Terpstra heeft op 33-jarige leeftijd zijn jongensdroom helemaal waargemaakt. We zochten zijn roots in de Noord-Hollandse wielerclub op en trokken zijn apart ­karakter na: "Niki potverdikki!"

Krommenie, Assendelft, Zaandam... Deze bloemrijke plaatsnamen ten noorden van Amsterdam hebben voor Niki Terpstra geen geheimen. Hier liggen zijn roots: in deze buurten groeide hij op, liep hij school en leefde hij zich als kind uit op de fiets. Buiten de dorpskern is het landschap pittoresk oer-Hollands met uitgestrekte polders, glinsterende waterlopen en aan de vlakke horizon altijd wel ergens een molen. De Zaansche Schans is dé toeristische trekpleister. Bussen leveren Japanners bij trosjes af om de houten molens van de 19de eeuw te bewonderen. En overal zijn er jaagpaden, ideaal om te koersen. Met als grootste tegenstander: de wind, die in de winter striemend bar zweept. Dat staalt een karakter.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Micha De Vlieg

    Wanneer gaan jullie eens een artikel schrijven over een jonge opkomende belofte renner : Arne Marits ?