Exclusief voor abonnees

“Moedig en logisch”: huisanalist Tom Boonen begrijpt dat Lefevere Gilbert niet meeneemt naar Tour

Tom Boonen en Philippe Gilbert op archiefbeeld.
Photo News Tom Boonen en Philippe Gilbert op archiefbeeld.

“Philippe was vragende partij om de Tour te rijden, maar de ploeg heeft duidelijk een andere keuze gemaakt. Ze hebben gekozen voor een uitgebalanceerde ploeg, en Gilbert heeft het moeten afleggen tegen zijn jongere collega’s. De sportieve staf kiest voor renners die goed zijn in tijdrijden - want ze willen de ploegentijdrit winnen - én die het gewoon zijn om in dienst te rijden. Niet dat Gilbert dat niet kan of wil doen, maar voor renners als Lampaert en Asgreen hoort dat toch vaker bij hun opdracht. Zij zijn het gewend om met een afgelijnde taak op pad te gaan. Philippe is een ander type, hij heeft een ander verleden ook. Na twee of drie dagen zal hij toch weer beginnen uitkijken naar een kansje om zelf een rit te winnen. Maar dat is moeilijk als je al met drie andere kopmannen start. Ik vind dit een moedige en logische keuze. Als je voor duidelijke kopmannen kiest, moet je ook duidelijke helpers selecteren.”

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • patrick isenborghs

  Deze gazetteman zal het eens zeggen ze , buiten PR en de RVV kon hij ook niks gaan zoeken in de grote klassiekers en had nog het grote voordeel dat de ganse ploeg zich moest te pletter rijden alleen voor hem .Hoeveel klassieke zege,s heeft dat QS gekost in de laatste 4 jaar van zijn carriere waar hij er niets meer van gebakken had

 • Marcus Camps

  Asgreen niet meenemen is hetzelfde als binnen twee jaar ook Evenepoel nog thuislaten ... Ze hebben een topspurter, en ze Alaphilippe. Denk dat deze laatste ook al niet zat te hopen op nog meer spreiding. Lefevre altijd de juiste keuze, bij Lotto altijd de verkeerde. Het ligt volgens mij nog niet eens aan Sergeant of Frison, maar aan het communautair management erboven. En dan nog een Duitser die Lotto in België moet promoten !???

 • Wilfried Vanden Berg

  Logisch dat Boonen , Lefevre verdedigd . Het is Lefevre die Boonen destijds gered heeft van zijn drugs , anders had Boonen ergens anders gezeten , dan op zijn fiets om steeds te vallen. Het zijn twee handen op 1 buik die twee .

 • Ronny Deckers

  't Is waar Urbain. Kan inderdaad nog geen heuveltje op. Wat een geluk heeft die gehad dat ze 3x alle heuvels uit de Ronde van Vlaanderen, en 4x alle kasseien uit Parijs-Roubaix hebben weggelaten om hem 7 keer die massaspurt te laten winnen.

 • Johan Swinnen

  Terechte en knappe analyse ,Tom !