“Lambrecht kwam ten val door reflector langs de kant van de weg”

AP
Volgens bevindingen van het parket van Rybnik is Bjorg Lambrecht gevallen omdat hij een verkeersreflector langs de kant van de weg had geraakt. De 22-jarige renner van Lotto-Soudal viel op 5 augustus in de Ronde van Polen op een betonnen duiker en overleed die avond. 

Het parket van Rybnik baseert zich op getuigenissen van andere renners die in de buurt van onze landgenoot reden. Die zagen Lambrecht een verkeersreflector raken, waardoor hij de controle over zijn fiets verloor en ten val kwam. Dat vertelde Malwina Pawela-Szendzielorz, de plaatsvervangende officier van justitie in Rybnik. “Twee renners die achter Lambrecht fietsten, zagen hoe hij in aanraking kwam met de reflector en de controle verloor. Hij draaide daardoor eerste naar rechts, dan naar links, waarna hij van de weg ging en de duiker raakte”, citeert de Poolse pers haar. 

De reflectoren langs de kant van de weg meten tien op tien centimeter en steken 1,8 centimeter boven het asfalt uit. Ze dienen om in het donker de weg aan te duiden. “Het is triest dat middelen waarvan verondersteld wordt dat ze de verkeersveiligheid verbeteren, de oorzaak zijn van zo’n tragedie”, stelt Pawela-Szendzielorz. 

Het onderzoek zou nog niet afgerond zijn. Zo zouden er nog verschillende verhoren moeten plaatsvinden.
25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • LUC VAN DER VEKEN

  Hier is niemand in fout. Niemand is verantwoordelijk voor dit ongeval. Niemand moet hier schade betalen van de desbetreffende instanties of wedstrijdorganisatie. Accident on parcour. Laat staan werkongeval voor de werkgever, en eventueel een persoonlijke verzekering. Over iets gereden dat gereglementeerd 100% in orde is volgens de wegcode in dat land en erover gevallen met de grootste schade met de dood tot gevolg. Triestig, en steun aan de familie en vrienden.

 • patrick roels

  Telkens vraagt de overheid hoe komt het dat er zoveel ongelukken gebeuren en een hoge factor is al die veiligheids ingrepen zijn daar een voorbeeld van

 • Henri Boghe

  Even ter verduidelijking over de aard van reflector: uit artikels die gisteren al in de Poolse pers verschenen over dit onderwerp blijkt dat het om een zgn. wegreflector gaat. Dat is een reflector verticaal ingebouwd in het wegdek (aan de rand van de weg, maar dus nog op de weg), die licht (1,8 cm) uitsteekt boven het asfalt.

 • Dirk Bytebier

  Brute pech voor die gast meer kan ik er niet over zeggen als je moment is gekomen kan je doen wat je wil je ontsnapt er NIET aan , je moet geluk hebben in het leven en dit is niet voor iedereen weggelegd jammerlijk !

 • Roelandt Marino

  Gewoon brute pech gehad zoals het dagelijks wel ergens gebeurt...