“Houdoe!”: Wout van Aert mag (eindelijk) naar huis en heeft het ziekenhuis in Herentals verlaten

Van Aert en zijn vrouw Sarah De Bie.
Instagram Van Aert en zijn vrouw Sarah De Bie.

Wout van Aert heeft het ziekenhuis verlaten. De drievoudige wereldkampioen veldrijden mag zo bijna twee weken na zijn val in de Tour naar huis. Van Aert liep bij zijn valpartij in de tijdrit in Pau een grote wonde op in zijn dijbeeen. Enkele dagen geleden werd hij er voor de tweede keer aan geopereerd in het ziekenshuis van Herentals. 

“Momenteel is er een traag gunstige evolutie”, vertelde dokter Toon Claes gisteren. “Er zijn geen tekenen van infectie en de wonden zijn mooi helende. De omvang en de complexiteit van het letsel vragen om een trage, nauwgezette revalidatie. Intensieve revalidatie wordt pas na twee maanden opgestart, als het letsel voldoende geheeld is.”
29 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Van Den Bergh

  Ik ben benieuwd of dit goed komt . Vervelende blessure voor een sportman . Heel jammer , zo zie je maar hoe vlug het kan gebeuren .

 • Nico Vanden Buys

  In Frankrijk je laten opereren is de grootste fout die je kan doen. Heb een paar zaken die ik persoonlijk heb mee gemaakt. Een ramp, de mensen die in Frankrijk wonen als ze iets ernstig hebben gaan naar België.

 • Dirk Van Den Bossche

  Wat mag Belgie fier zijn op Toon Claes , de dokter die alles herstelt dat ze in Pau verprutst hebben.

 • Liliane Vervliet

  Kop op Wout ,spoedig herstel !

 • luc van duyse

  Een atleet om fier op te zijn ! Spoedige terugkeer Wout !!