Exclusief voor abonnees

“Hoe triestig was dit BK niet weer voor een ploeg die draait op overheidsgeld?”: onze chef wielrennen scherp voor Lotto-Soudal

Jelle Wallays, hier net achter Evenepoel, trok gisteren mee in de aanval.
BELGA Jelle Wallays, hier net achter Evenepoel, trok gisteren mee in de aanval.
Wanneer wordt iemand bij staatsploeg Lotto eindelijkeen keer wakker? Hoe triestig was dit BK niet weer voor een ploegdie draait op overheidsgeld?

Dat het Belgische wegpeloton geen sprinter heeft, klonk het de voorbije jaren. En warempel, het was waar. De beste Belgische sprinter is/was (*schrappen wat niet past) een veldrijder. Hij heet Tim Merlier en hij werd gisteren in Gent helemaal verdiend Belgisch kampioen.

Zo nu en dan wordt het proces van het Belgisch wielrennen gemaakt. Ze kunnen niet klimmen, meneer. Ze kunnen niet tijdrijden. Ze kunnen geen rondes rijden, meneer. Ze kunnen niet sprinten. Soms kunnen ze ook geen klassiekers meer winnen.

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marcus Camps

  Dat kampioenschap zal er niet op beteren met ... Degenkolb erbij. Uiteraard moest Wallaeys meerijden. In het wiel gaan rijden van de nieuwe chouchou als geroutineerde profs, ze zouden beter moeten weten. Ze hadden misschien niet vooruit kunnen blijven, maar wel commandobrug blijven fungeren. Ooit bekopen ze dat nog, wanneer Remco nog beter wordt ...

 • eric maier

  Beslissing van Lotto in volle finale : "Wallaysn stop met rijden, niet overnemen !!" Er zitten duidelijk kiekens in de ploegleiding, want Wallays in ee nspurt met Remco is een 70/30 kans. Evenepoel was kort gesteld de man van de wedstrijd. Ondanks alles een mooi kampioen, die nu toch moet gaan inzien dat hij beter op de weg is dan in het veld. Iets wat sommigen van bij de beloften al zeiden tegen hem. Maar het is wel een heel pak lastiger daar een contract te krijgen als jonkie.

 • Cor Dierckx

  Plakken aan het wiel van een 19 jarige ze moesten zich schamen.

 • rudi verleysen

  Victor C heeft dit jaar Lotto Soudal gered. Wat is zijn dank?? Na 10tallen jaren mismanagement wordt het hoog tijd om de heren Frison en Sergeant op SWT te plaatsen. It's time voor Kevin Deweerdt!!!

 • herman van cauter

  Wat een affront voor deze kerels ! Ipv mee te werken met Evenepoel, dan hadden ze minstens een podiumplaats gehad. Wat een losers !