"Het was mij een eer": Addio, Quick.Step Floors!

afp
Matteo Trentin (28) schonk Patrick Lefevere in Parijs-Tours het gedroomde afscheidscadeau. De 52ste seizoenszege voor het team, dat al drie jaar op rij ongeslagen blijft in de Franse herfstklassieker. En nu: op naar het exclusieve kopmanschap bij Orica-Scott.

Neen, dit kón en mocht gewoon niet fout lopen. Ook al heette de laatste concurrent Sören Kragh Andersen, krachtige Deen met een stel snelle benen. Trentin en Terpstra benutten hun numerieke meerderheid in de kopgroep van drie, ontstaan in twee schuifjes onder impuls van de Italiaan op de Côte de Beau Soleil en de Côte de l'Epan, perfect. Wachten op spurttroef Gaviria hoefde niet meer. De Colombiaanse titelverdediger was er in een natte bocht op twintig kilometer van de streep namelijk bij gaan liggen. De twaalf seconden voorsprong op de eerste achtervolgende groep, waar Richeze (vijfde) en Lampaert (zevende) voorbeeldig schaduwwerk verrichtten, volstonden. Terpstra reed zich compleet leeg voor Trentin, die met een lange sprint de kroon op het werk zette. Oliver Naesen werd zesde. Het was de tweede zege voor Trentin in Parijs-Tours (in 2015 won hij voor Van Der Sande en Van Avermaet), een onvervalste hattrick voor Quick.Step Floors ook na het succes van Gaviria in 2016.

afp
afp

"Fantastisch om op zo'n manier mijn seizoen te kunnen beëindigen en afscheid te kunnen nemen van dit team", jubelde Trentin. "Ik wil Quick.Step Floors bedanken voor zeven (op 1 augustus 2011 maakte hij er zijn profdebuut, red.) mooie jaren. Het was een eer om voor Patrick Lefeveres ploeg te mogen rijden."

Trentin, wintersport- en basketbalfanaat, dwepend met AC/DC en The Subways en zoals het een rechtgeaarde Trentijn betaamt dol op coniglio (konijn) con polenta en pizza margherita, loofde vooral het keurige teamwork. "De lichte regenval en natte wegen nodigden op de klimmetjes in de finale uit tot initiatief. Op de eerste helling hield ik nog wat reserve en weekte ik een kleine groep los. Op de tweede duwde ik nog eens flink door en kreeg ik Terpstra in steun. Van dan af konden we het tactisch spelen. Niki deed fantastisch werk. Zijn lead-out in de slotkilometer was werkelijk geweldig."

photo_news
photo_news

Afscheid van Lefevere na zes succesvolle jaren

2012
Gullegem Koerse

2013
14de rit Tour

2014
1ste rit Tirreno-Adriatico (ploegentijdrit)
6de rit Ronde van Zwitserland
7de rit Tour  

2015
2de en 5de rit Ronde van Poitou-Charentes
6de rit Ronde van Groot- Brittannië
Parijs-Tours
+ o.a. 3de in E3 Harelbeke

2016
18de rit Giro
4de rit Ronde van Wallonië
1ste rit Ronde van de Ain (Fra)
+ o.a. 10de in Milaan-Sanremo, 4de in Parijs-Tours

2017
2de rit Ronde van Burgos
4de, 10de, 13de en 21ste rit Vuelta
Primus Classic Impanis-Van Petegem
Parijs-Tours
+ o.a. 4de op WK in Bergen (Noo)

afpReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.