“Guess what?!” Wout van Aert maakt eerste fietstochtje na zware val in Tour

Het eerste tochtje.
Strava Van Aert Het eerste tochtje.

Goed nieuws: Wout van Aert heeft na zijn zware valpartij in de Tour de France zijn eerste tochtje op de fiets achter de rug. Onze 24-jarige landgenoot maakte een rit van 7,5 kilometer, goed voor een inspanning van zestien minuten. Hij reed gemiddeld 27,8 km/u en klokte af op een maximale snelheid van 57,2 km/u. Dat leert de wielerapp Strava ons, waar een ongetwijfeld gelukkige Van Aert zelf de data op deelde. “Guess what?!”, luidde het allesomvattende bijschrift. 

Een kleine twee maanden geleden kwam Van Aert zwaar ten val in de tijdrit van de Ronde van Frankrijk. De drievoudige wereldkampioen in het veldrijden liep na een botsing met een nadarhek een grote wonde op in zijn dijbeen. Hij werd in het ziekenhuis in het Franse Pau een eerste keer geopereerd. Een week later ging hij in het AZ Herentals een tweede keer onder het mes. Eind juli mocht Van Aert het ziekenhuis verlaten. Sindsdien werkt hij stap voor stap aan zijn revalidatie en hoopt hij komende winter enkele crossen te kunnen rijden. 

Van Aert was dit voorjaar in de wegritten alvast in bloedvorm. Hij werd onder meer tweede in de E3, derde in Strade Bianche en zesde in Milaan-Sanremo. Daarna won hij twee ritten in de Dauphiné (plus de groene puntentrui), pakte de Belgische tijdrittitel en brons in de wegrit én sprintte naar winst in de Touretappe naar Albi. 

Net voor de valpartij.
BELGA Net voor de valpartij.8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc van de poel

  Goed nieuws van het herstel front. Volgend jaar weer top en duelleren met Van Der Poel en Evenepoel. Laat maar komen..

 • gerardus man

  Wat? 57,2 km/h je mag maar 50 doen in bebouwde kom Wout!!

 • dirk spillier

  Doe maar op je gemak Wout met jouw karakter kom je zeker sterker terug.

 • Van Eersel Guy

  Kop op Wout, komt inorde!

 • Philomena Vanderweyen

  Niets forceren Wout ,het is goed dat je het kalm aan doet,succes met je revalidatie.