"Gooi hem in de gevangenis": Lefevere en Evenepoel snoeihard voor Groenewegen - Ploegmaat Sénéchal bood eerste hulp

De handschoenen van Florian Sénechal.
@FlorianSenechal De handschoenen van Florian Sénechal.
De crash van Fabio Jakobsen in de Ronde van Polen hakt erin. Patrick Lefevere en Remco Evenepoel zijn bijzonder hard voor Groenewegen op Twitter. Ondertussen postte ploegmaat Florian Sénéchal een foto van de handschoenen waarmee hij Fabio Jakobsen te hulp schoot.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De wielerwereld houdt zijn hart vast na de valpartij van Fabio Jakobsen in de Ronde van Polen. Het manoeuvre van Dylan Groenewegen wordt sterk veroordeeld. Patrick Lefevere en Remco Evenepoel zijn logischerwijs messcherp voor Groenewegen, die niet in een rechte lijn sprintte. “Ik trek naar de rechter. Deze acties zouden niet in het wielrennen mogen toegelaten worden. Dit is crimineel”, schrijft de manager van Deceuninck-Quick.Step.

Iets later verscheen een foto van de bebloede handschoenen van Florian Sénéchal. De Fransman van Deceuninck-Quick.Step was één van de eerste om Jakobsen te helpen. “Alleen al naar deze foto kijken, doet me beseffen hoe serieus dit is. Wees sterk, mijn vriend.”

Lees ook: 

Dramatische aankomst in Ronde van Polen: Jakobsen gaat hard tegen de grond aan finishlijn, ook Groenewegen en Philipsen onderuit
32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • rony de bilde

  Lefevre vergeten dat tom steels in volle spurt zijn drinkbus naar een andere renner gooide vele jaren geleden dan hoorde ik u niets zeggen serieus blijven aub

 • WIM MEGANCK

  Ik hoop dat er geen enkele renner nog wil starten in een wedstrijd waaraan groenewegen wil deelnemen als hij niet levenslang geschorst word, want dat verdiend hij.

 • Fonz Ooms

  Enkele jaren geleden reed dezelfde Groenewegen ook Oliver Naessen in de dranghekken in volle sprint. De koetskommisarissen vonden er niks verkeerd aan. Ja , dan denk je dat alles mag natuurlijk. Naessen had toen heel veel geluk.

 • robert dumortier

  Zulke renners horen niet thuis in het peloton het is biet de eerste keer dat hij zich zo gedraagt! verwijder zo iemand uit de wielrennerij daar komen doden van!

 • Jan Verhelst

  Een domme fout van Groenewegen, maar is daarmee geen crimineel. Hij zal zwaar gestraft moeten worden, maar daarna ook weer de kans krijgen om te wielrennen. De uitlating van Lefevre is daarmee buiten proportioneel voor een teammanager, en niet gepast. Ditzelfde geldt voor de uitlating van Evenepoel, waarbij het goed is dat zijn twitter-reactie is verwijderd. Zou ook met de reactie van PL moeten gebeuren. Verder heeft ook naast Groenewegen ook de organisatie blaam met een dalende aankomst.