'Gestopte' Petacchi moet de spurtloods van Cav worden

PHOTO_NEWS
Alessandro Petacchi (39) gestopt met koersen? Niets van aan, de Italiaan heeft enkel en alleen zijn verbintenis bij Lampre-Merida ontbonden om naar een andere ploeg te kunnen. 'AleJet' staat immers op het punt om een contract te tekenen bij Omega Pharma-Quick-Step, waar hij in de Tour (en misschien zelfs vanaf zaterdag al in de Giro) de spurtloods van Mark Cavendish moet worden. Een akkoord zou er al zijn; de UCI moet zich nu buigen over de zaak.

Het kan de komende dagen snel gaan in deze zaak. Petacchi zette vorige week dinsdag een punt achter zijn carrière, waardoor hij een vrij renner is. Een handigheidje waar Patrick Lefevere gretig van gebruik wil maken om Petacchi als 'aprepista' (spurtloods, red.) van Cavendish binnen te halen. Gisteren testte Petacchi overigens al het Specialized-materiaal van OPQS op de wielerpiste van Montichiari.

Er dienen zich wel nog enkele horden aan vooraleer de overgang geofficialiseerd kan worden. Petacchi moet kunnen aantonen dat hij geen boter op het hoofd heeft in de Italiaanse dopingdossiers Padova en Mantova. Bovendien wil Lefevere garanties van de UCI omtrent zijn vrijheid.

PHOTO_NEWS
Cavendish krijgt er met Petacchi wellicht een spurtloods bij
PHOTO_NEWS Cavendish krijgt er met Petacchi wellicht een spurtloods bij