“Froome wint de Tour, Van der Poel pakt olympisch goud.” Maar wat voorspelt Bradley Wiggins over Remco Evenepoel in 2020?

Bradley Wiggins.
Eurosport Bradley Wiggins.
Bradley Wiggins heeft drie voorspellingen gelanceerd voor het nieuwe wielerjaar. De Britse ex-Tourwinnaar ziet in 2020 een voorname rol weggelegd voor Remco Evenepoel, Chris Froome en Mathieu van der Poel.

“Evenepoel kende een fantastisch debuutjaar bij de profs, met die overwinning in San Sebastian”, zegt Wiggins bij Eurosport. “Ik verwacht grootse dingen van hem. Het is slechts een kwestie van tijd voor hij een monument wint.”

“Mijn tweede voorspelling betreft de terugkeer van Chris Froome, de grootste ronderenner van deze generatie. Ik denk dat hij door die val nieuwe energie en motivatie zal gekregen hebben. Hij zal sterker dan ooit willen terugkeren. Een nieuwe Tourzege - voor hem de historische vijfde - zie ik zeker binnen zijn mogelijkheden.”

“Mijn derde voorspelling gaat natuurlijk over Mathieu van der Poel. Hij heeft al een ongelooflijk palmares en in 2020 zie ik dat nog aangroeien. Het is een olympisch jaar, hij heeft zijn zinnen gezet op de mountainbike-race, ik zie hem goud pakken.”
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roger Deprez

  Allemaal goed en wel natuurlijk eerst zien en dan geloven, een voorspelling is een gok en dat is zelden de waarheid. Er zijn nog veel meer goede renners buiten die men opnoemt.

 • Roland DEMARET

  Willy scholaart, je wil toch niet zeggen dat hij beter zou thuisblijven. En Merckx dan? Daar was de winnaar ook op voorhand bekend en iedere Belg was razend enthousiast, maar omdat het nu een Engelsman is zou hij moeten thuisblijven, kom zeg. MVDP moet misschien ook thuisblijven om de anderen eens een kans te geven, of je bent de beste en dan moet je maar harder trainen om deze te kunnen verslaan

 • jean petermans

  Om die voorspellingen te doen hoeft je geen Wiggins te zijn.

 • Johan Hendrickx

  Wiggins is nooit verlegen geweest voor een uitspraak meer of minder en Froome, daar kan je alleen maar respect voor hebben! Was het een belg dan zouden de commentaren veel positiever zijn..

 • Jacques Hillaert

  Froome hangt nog met haken en ogen aan elkaar ,ik heb daar echt mijn twijfels over