“En nu ga ik je fiets stelen!”: ‘wielerfan’ lacht drievoudig Portugees kampioen uit net nadat die keihard tegen de vlakte was gesmakt

Rv
Triestige beelden uit de Ronde van Catalonië. Daar kwam Domingos Gonçalves (30) afgelopen maandag keihard ten val, waarop een ‘wielerfan’ die de doodsmak filmde het nodig vond om de onfortuinlijke renner een beetje uit te lachen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De feiten speelden zich afgelopen maandag af in de eerste etappe van de Ronde van Catalonië, maar de bewuste beelden begonnen pas gisteren overal op te duiken. Op 15 kilometer van de streep waren de renners in volle afdaling van de Port de Collsacreu, een col van derde categorie. Terwijl op de amateurbeelden te zien is hoe het peloton aan een rotvaart naar beneden duikt, vergaat het Domingos Goncalves wat later heel wat minder. De renner van Caja Rural, drievoudig Portugees kampioen (tweemaal tijdrijden, eenmaal op de weg) trouwens, mist zijn bocht waardoor hij hard tegen de vlakte gaat. 

Maar het is vooral de reactie van de fan, die de beelden zelf online gooide, die de wenkbrauwen doet fronsen. In eerste instantie is te zien hoe hij lijkt te supporteren voor het peloton, maar wanneer hij Gonçalves tegen de vlakte ziet gaat barst hij in lachen uit. Alsof dat nog niet volstond, hoor je hem vervolgens meteen ‘Ara il furto la bici’ roepen, wat in het Catalaans zoveel betekent als “en nu ga ik zijn fiets stelen.” Helemaal aan het einde van de video, net voor hij de opname stopt, hoor je hem (gelukkig maar, zeker?) vragen hoe het met de onfortuinlijke renner gaat. Het verdict voor Gonçalves trouwens: een gebroken sleutelbeen én schouderblad, waardoor hij ineens ook zowat twee maanden buiten strijd is. Niet meteen iets om te lachen, toch?
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eric maier

  voor wie vragen heeft bij de wagens die kort erachter niet stopten,. Het word onmiddelijk omgeroepen, waarop een teamwagen en medische hulp - arts stoppen en ter hulp snellen. Als ee nva nde eerste wagens in een afdaling als dit stoppen, doet een kettingreacties van ongevallen en valpartijen ontstaan. Dit was de beste manier hoe raar dat ook overkomt.

 • Jos Van nuffelen

  In Spanje kennen ze niets van wielrennen af. Zelf ooit meegemaakt, in een hotel vol wielertoeristen wist het personeel niet eens wie drievoudig wereldkampioen Sagan was. Sta dan ook niet verstomd van zulk een reactie.

 • Gaston FOUBERT

  Die man is geen dief of crimineel. Hij wist niet dat de schade zo groot was wat je kan opmaken uit zijn reactie toen hij bij de renner kwam, anders vroeg hij niet hoe hij het maakte. Een grapje is er tegenwoordig al te veel aan voor sommigen.

 • Steven Van Nieuwenberg

  Geen enkele van de volgwagens stopt. Die man gaat tenminste vragen hoe het gaat. De anderen rijden gewoon verder...

 • gerard wauters

  Dit is geen wielerfan. Een echte wielerliefhebber ziet liever dat alle renners veilig en gezond aankomen. Lachen als er iemand zo lelijk valt zegt veel over deze man, maar het zegt zeker dat het geen wielerliefhebber is.