Exclusief voor abonnees

‘EK voor aanvallers’ in Plouay wekt behoorlijk wat Belgische interesse, maar...: “Het moet mogen van de ploeg”

Van Avermaet en Naesen in gesprek.
Photo News Van Avermaet en Naesen in gesprek.
Alsof de emmer nog niet vol genoeg zat. Duwen ze er ook nog eens een EK bij. De koers te veel? Dat blijkt alvast niet uit een rondvraag bij onze Belgische toppers. De interesse is méér dan behoorlijk.

Les attaquants à l’honneur. In Plouay doen ze er alles aan om de Europese titelrace op woensdag 26 augustus zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Het is hen verdorie geraden, zo dicht op de hielen (drie dagen) van de Grand Départ van de Tour in Nice. Exit Côte de Ty-Marrec, traditionele scherprechter in het lokale circuit (14 kilometer, 18 keer af te leggen op het EK) van de Bretagne Classic op vier kilometer van de finish. In plaats daarvan gaat het nu via de Pont de Coët-Cren, een houten brug van drie meter breed, naar de Côte du Pont-Neuf met top op... twee kilometer van de streep. Ideaal voor late vluchters, die op de laatste bochtige en glooiende wegen perfect kunnen overleven.

Te dicht bij Tour

“Voor dit type parcours beschikken we over ‘schoon’ volk”, beseft bondscoach Rik Verbrugghe. “Puur op basis van de intrinsieke kwaliteiten van de Belgische toppers, zou ik al een sterke selectie kunnen maken.”

Je hebt 29% van dit artikel gelezen
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.