"Eddy Merckx beschuldigd van corruptie"

BELGA
Wielerlegende Eddy Merckx is in beschuldiging gesteld in een corruptiedossier met betrekking tot de politie van Anderlecht. Dat schrijft de krant La Dernière Heure.

Politiecommissaris Philippe Boucar wordt ervan verdacht Eddy Merckx op de hoogte gebracht te hebben van een aankoop van 48 fietsen voor de politie van Anderlecht en hem de voorgestelde prijzen doorgespeeld te hebben van de concurrenten van Eddy Merckx Cycles. In ruil zou Boucar een Merckx-fiets aan een voordelige prijs hebben kunnen kopen.

Volgens La Dernière Heure werd de inbeschuldigingstelling vertraagd opdat de wielerlegende in het Elysée ontvangen kon worden om er door de Franse president Nicolas Sarkozy tot Commandeur van het Erelegioen benoemd te worden. In het onderzoek naar de vermeende corruptie bij de politie van Anderlecht zijn verschillende commissarissen en zoneverantwoordelijken in beschuldiging gesteld door het Brusselse gerecht. Het onderzoek van rechter Jean-Claude Van Espen is afgerond en het parket weigert elke commentaar.