"Door afwezigheid Roelandts zullen ze nog meer naar Vanmarcke kijken"

BELGA
Het Nederlandse Lotto NL-Jumbo, dat met Sep Vanmarcke één van de topfavorieten in de rangen heeft, verkende vandaag de Omloop Het Nieuwsblad. Vanmarcke had het gezelschap van Tom Van Asbroeck, Maarten Wynants, Thomas Leezer, Bram Tankink, Maarten Tjallingii, Jos van Emden, Robert Wagner en Rick Flens. Die laatste is eerste reserve voor de Omloop. De anderen zijn zeker van hun plaats in de Belgische openingsklassieker.

"Wij zijn gestart aan de Kruisberg en hebben doorgetrokken tot aan de finale", meldde sportdirecteur Nico Verhoeven. "In het begin van onze tocht regende het, maar naarmate de kilometers vorderden klaarde het toch wat uit. Toch viel mij op dat de wegen er op sommige plaatsen heel modderig en vuil bijliggen. Het parkoers op zich is in vergelijking met vorige editie niet zoveel veranderd. Toch vind ik het goed dat de renners eens een opfrissing krijgen van wat hen zaterdag voorgeschoteld zal worden. En dan is er nog altijd dat kasseigevoel dat ook weer komt opborrelen."

"Het is jammer dat Jürgen Roelandts niet aan de start komt in Gent. De kans dat ze Vanmarcke nu nog meer naar voor gaan schuiven als favoriet is bestaande. Ik had Roelandts er dan ook liever bij gehad. Het is nu zo. Mijn team, met Sep Vanmarcke als kopman, is na de verkenning alvast klaar voor het werk op Vlaamse wegen."

BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA