'As narrow as an arrow': en of wielertopper Rohan Dennis klaar is voor het uurrecord

Twitter
Rohan Dennis (BMC) valt zondag op de wielerbaan van het Zwitserse Grenchen het werelduurrecord aan. Een opdracht die de messcherpe Australiër tot in de puntjes voorbereidt. Kijk maar naar bovenstaande foto waarbij vooral zijn aerodynamische houding op de fiets opvalt. Onwaarschijnlijk dat u en ik dergelijke gedrongen en gestroomlijnde positie kunnen aannemen, laat staan een uur volhouden.

De 24-jarige hardrijder, vorige maand winnaar van de sterk bezette Tour Down Under, mikt alvast op een majestueuze 53 kilometer. Dat zou een enorme verbetering zijn van de 51,850 km die Matthias Brändle (IAM Cycling) in oktober in Aigle realiseerde. Dennis rekent daarbij op zijn nieuwe 'BMC Time Machine' - een pareltje nietwaar? - en op Cadel Evans. De pas gestopte Tourwinnaar van 2011 geeft namelijk het startschot.

De wielerbaan van Grenchen is tot slot erg populair: in september zorgde Jens Voigt er voor een verbetering van het werelduurrecord. Zijn 51,115 km: km bleef echter niet lang op de tabellen staan. Na de poging van Dennis volgen al zeker nog Alex Dowsett, Thomas Dekker en Bradley Wiggins.

Rohan Dennis won vorige maand de Tour Down Under in eigen land
Tim De Waele Rohan Dennis won vorige maand de Tour Down Under in eigen land