Exclusief voor abonnees

#10yearchallenge met Tim Wellens: “Twee jaar niet met mijn vader gesproken, ik ben een moeilijke”

BELGA
Het was de voorbije maanden een hype op sociale media, de #10yearchallenge. Lachen met hoe je er tien jaar geleden uitzag. Wij pakken het ernstig aan, en verdubbelen de inzet. Vandaag blikt Tim Wellens terug naar 2009 - heeft het voorbije decennium gebracht wat hij verwacht had? - en voorspelt hij waar hij over tien jaar zal staan - met nú al de foto uit 2029.

‘Goudhaantje.’ ‘Supertalent.’ ‘Grote klasse.’ In 2009 spaarden de media de grote termen niet om de toen 17-jarige Tim Wellens te bewieroken. 

“Mooi, maar ik zou liever hebben dat ze dat nu zouden zeggen.”

Je was 17 in 2009 en koersen was je leven, lezen we in je biografie. Dat herinner je je ook zo?

“Ja. De droom was om beroepsrenner te worden. Al van kinds af. Ik heb eigenlijk nooit een leven gehad buiten de koers.”

‘Zonder fiets zou mijn wereld instorten’, liet je optekenen.

“Dat geldt voor 80 procent van de renners. We leven in een heel kleine wereld, we zijn er 24 uur op 24 mee bezig. Jij zal nu misschien zeggen dat dat bij mannen als Sagan niet zo is, maar ik weet dat niet. Ik kom hem geregeld tegen op training in Monaco. Hij start pas als ik bijna gedaan heb. Ik vraag me dan altijd af wat hij daarvóór al gedaan heeft. Je kan op internet filmpjes vinden waarin hij de split doet. Dat kan je niet zomaar. Misschien heeft hij al uren in de fitness gezeten als ik hem tegenkom.”

Photo News

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • patrick morel

    Eerlijke jongen maar soms niet eerlijk genoeg, ontgoocheld toch wel op het moment.